BOR: În România sunt prea puține biserici. Avem nevoie de mai multe

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, părintele Constantin Stoica, consideră că nu avem suficiente lăcaşuri de cult. El spune că cel mai bun exemplu în acest sens este Capitala, unde, în cele 300 de biserici, încap doar 5% dintre credincioşi.

Părintele Constantin Stoica susține că cererea pentru construirea de biserici vine din partea comunităţilor de credincioşi.

"Este nevoie de mai multe biserici. De ce? Pentru că în timpul regimului comunist nu s-au construit biserici, s-au demolat. Foarte multe dintre acestea sunt mici, pentru că sunt în stil maramureşean, din lemn. În România sunt aproximativ 15.000 de lăcaşuri de cult ortodoxe. (...) Sunt sute de credincioşi care duminica, vara, la temperaturi insuportabile, sau iarna, la ger de minus 10 grade Celsius, mame cu copii în cărucior stau în exteriorul bisericii pentru că aceasta este arhiplină. De regulă, probleme sunt în marile cartiere din Bucureşti, cum este Balta Albă, unde sunt puţine biserici. Eu locuiesc în acest cartier, sunt 20 de biserici la 300.000 de credincioşi", a declarat părintele Stoica pentru ziarulring.ro.

Purtătorul de cuvânt al BOR a mai precizat că 80% din banii necesari construirii bisericilor vin de la credincioşi, nicidecum de la stat sau de la autorităţile locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel