Bloomberg: România "în purgatoriu" după anchetele anticorupție

Bloomberg preia o informație din România și scrie că oficialii români se tem că ar putea fi acuzați de corupție și de aceea întârzie să semneze împrumuturi de miliarde de euro de la UE. 

Bloomberg dă exemplul intenției omului de afaceri Ion Țiriac, care în luna august 2015 anunța că intenționează să doneze două milioane de euro pentru construirea unui patinoar nou în București, potrivit Agerpres. Ion Țiriac declara presei că a așteptat doi ani pentru a obține aprobările necesare, pentru că funcționarii sunt reticenți în a semna și documentele de rutină din cauza acțiuni anticorupție din România. Publicația mai scrie că DNA investighează peste 10.000 de cazuri și sute de funcționari publici acuzați de corupție. Pe măsură ce anchetele continuă, proiectele de lucrări publice stagnează. 

Reprezentantul în România al Băncii Europene de Investiţii, Dietmar Dumlich, susţine că instituţia a aprobat credite de 1,7 miliarde de euro pentru proiecte de infrastructură dar nu poate găsi pe nimeni care să semneze documentele. "Ne găsim în purgatoriu", a spus Dumlich.

România are nevoie de fonduri, Forumul Economic Mondial clasează ţara pe locul 85 din 144 de state în ceea ce priveşte calitatea infrastructurii, cea mai slabă poziţie a unei ţări din Uniunea Europeană, în condiţiile în care drumurile sale sunt într-o stare mai proastă decât cele din Bangladesh sau Camerun, scrie Bloomberg. Unul din motivele pentru starea proastă a drumurilor din România este că banii alocaţi pentru infrastructură au ajuns deseori în buzunarele politicienilor şi apropiaţilor lor, a declarat Victor Alistar, directorul executiv al Transparency International România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel