Băsescu a semnat pensionarea judecătoarei Turcu. Vezi ce pensie va primi

judecatoarea-elena-turcu
judecatoarea-elena-turcu

Președintele Traian Băsescu a semnat, joi, Decretul privind eliberarea din funcţie a Elenei Turcu, după ce în ianuarie 2009, îi respinsese acesteia prima solicitare. Judecătoare la Tribunalul Dâmboviţa, Elena Turcu a fost prinsă beată la volan la 15 mai 2007, dar urmărirea penală nu a fost începută, pe motiv că probele de sânge au fost viciate.

Elena Turcu şi-a depus o a doua cerere de pensionare din magistratură, în noiembrie 2012. Judecătoarea a mai înaintat o primă solicitare de pensionare în urmă cu aproximativ patru ani, însă președintele Traian Băsescu a respins-o în ianuarie 2009, din cauza că dosarul era incomplet.

Potrivit evz.ro, citând surse de la Casa de Pensii, magistratul Elena Turcu va primi o pensie în cuantum de 10.500 de lei, lunar.

Judecătoarea Elena Turcu a ajuns în atenția presei din România, după ce, în data de 14 mai 2007, a fost oprită de polițiștii din Dâmbovița în timp ce conducea beată la volan și ca urmare a provocării unui accident rutier minor.

În urma anchetei, a rezultat că Elena Turcu avea o alcoolemie de 1mg la mie, ceea ce reprezintă o faptă penală pedepsită prin lege. Procurorii au decis însă neînceperea urmăririi penale și aplicarea unei amenzi contravenționale pe motiv că probele de sânge nu ar fi fost recoltate cu mijloacele prevăzute de lege.

În mai 2011, CSM a decis repunerea în funcţie a magistratei Elena Turcu şi recunoaşterea vechimii acesteia pe perioada suspendării, respectiv 8 iulie 2010-19 aprilie 2011, ca urmare a achitării pronunțate de ÎCCJ. De asemenea, CSM a dispus și sesizarea Comisiei de evaluare pentru a ţine cont atunci când va fi evaluată judecătoarea dâmboviţeană, procedură realizată din trei în trei ani.

Citește aici: Din nou la tribunal. Judecătoarea Elena Turcu s-a întors, vineri, la serviciu, spunând că “Dumnezeu a făcut dreptate”

Președintele Traian Băsescu a mai semnat joi decretele de eliberare din funcție, pe motiv de pensionare, a Georgetei Frăsineanu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, a lui Veronel-Sorin Vremeș, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Videle, și a lui Gheorghe-Dan Botez, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel