Avionul care s-a prăbuşit pe aerodromul din Şirna era un prototip care efectua teste

smurd sirna
smurd sirna

Avionul de mici dimensiuni care s-a prăbuşit, marţi, în localitatea prahoveană Şirna era un prototip, iar cei doi piloţi l-au ridicat de la sol pentru efectuarea unor teste.

Potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Nicole Popescu, acesta era cel de-al doilea zbor de probă executat la o altitudine de 400 metri, avionul de tip ultrauşor, pentru agrement, prăbuşindu-se la doar câteva minute de la ridicarea lui de la sol de pe un aerodrom privat de la Şirna.

Aparatul a fost construit de Fundaţia Icarus în colaborare cu ROMAERO Băneasa, iar cei doi piloţi care se aflau în aer, Mircea Toader şi Victor Huci, aveau experienţă în pilotaj.

În urma impactului cu solul, Toader a murit, trupul acestuia fiind găsit carbonizat şi încarcerat, iar Huci a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti, după aproape o oră de manevre de resuscitare efectuate la faţa locului, având arsuri pe mai mult de 60 la sută din suprafaţa corpului.

„În urma impactului, avionul a luat foc, suprafaţa incendiată în jurul acestuia fiind de aproximativ 1.000 de metri pătraţi“, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU, Marina Dinu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel