Ambasada Rusiei: Șoferul care a accidentat o tânără în Capitală a părăsit România

ambasadorul_rusiei
ambasadorul_rusiei

Ambasadorul Federației Ruse la București, Oleg Sergheevici Malghinov, a anunțat, joi, că diplomatul rus care a accidentat,  duminică, o tânără pe o trecere de pietoni din Capitală a părăsit miercuri România.

"Exprimăm sincera compasiune faţă de rude şi cei apropiaţi, pentru noi esenţială este sănătatea domnişoarei, ambasada se află într-un contact permanent cu autorităţile spitalului", a declarat joi ambasadorul rus, Oleg Malghinov, exprimându-și speranța că "accidentul rutier nu va dăuna relaţiilor româno-ruse care au început să aibă o dinamică pozitivă".

"(...) în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena cu privire la relaţii diplomatice şi practica internaţională, considerăm imposibil ridicarea imunităţii diplomatului care a săvârşit acest accident", a adăugat ambasadorul.

De asemenea, Oleg Malghinov a precizat că "partea rusă a luat decizia de a termina imediat mandatul" diplomatului Alexandr Iesugov, care a accidentat duminică o tânără studentă pe trecerea din pietoni aflată la intersecţia Camil Ressu - Ilioara din Capitală, acesta părăsind, miercuri, teritoriul României.

Potrivit ambasadorului, autorităţile de la Moscova vor efectua o investigaţie minuţioasă şi detaliată în speţă, iar schimbul de informaţii legate de accident între partea rusă şi cea română se va face în concordanţă cu legislaţia celor două ţări.

"Apreciem fidelitatea autorităţilor române faţă de respectarea principiilor dreptului internaţional, care, prin Convenţia de la Viena, garantează circulaţia liberă a diplomaţilor şi dreptul lor de a părăsi teritoriul statului şi, de asemenea, dorinţa părţii române de a rezolva acest caz fără politizare exagerată. Din partea rusă se va căuta aceeaşi abordare nepolitizată în viitoarea investigarea a accidentului", a mai spus el.

"Ambasada mizează pe colaborarea cu autorităţile din România pentru investigarea circumstanţelor accidentului", a spus ambasadorul, adăugând mulţumirile sale pentru reflectarea corectă a evenimentelor.

Malghinov a precizat că a avut o discuţie cu Iesugov pe marginea accidentului. "Era foarte tulburat. Impresia sa a fost una diferită de ceea ce am văzut pe cameră", a relatat diplomatul.

Tânăra lovită de un autoturism al Ambasadei Rusiei la Bucureşti este în prezent intubată, asistată ventilator şi sedată la Spitalului Bagdasar-Arseni, având contuzii la creier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel