Ambasada Rusiei refuză să ridice imunitatea diplomatului care a provocat accidentul

rusia
rusia

 Oleg Malginov, ambasadorul Federației Ruse la Bucureștii, a transmis MAE, că autorităţile de la Moscova "nu sunt în măsură" să accepte solicitarea României de a-i ridica imunitatea secretarului I al Ambasadei de la Bucureşti, care a lovit și accidentat, duminică,  o tânără pe trecerea de pietoni. Diplomatul rus a fost rechemat la Moscova, de la postul din Bucureşti, urmând să părăsească ţara "în scurt timp".

 MAE român precizează că din informaţiile parvenite ulterior întrevederii de la MAE dintre ambasadorul Federaţiei Ruse, Oleg Malghinov, şi secretarul de stat Bogdan Aurescu, a rezultat că diplomatul rus implicat în accidentul rutier de duminică "urmează să părăsească teritoriul României în scurt timp".

În opinia MAE, transmisă părţii ruse, un astfel de gest intempestiv este de natură să afecteze negativ percepţia publică asupra modului de abordare şi disponibilităţii părţii ruse faţă de acest caz.

 De asemenea, MAE a subliniat că, în condiţiile în care Convenţia de la Viena garantează libera circulaţie a tuturor diplomaţilor, inclusiv ieşirea de pe teritoriu statului de reşedinţă, iar România trebuie să respecte pe deplin această normă juridică, responsabilitatea pentru efectele generate revine integral şi exclusiv părţii ruse.

 În întâlnirea de miercuri solicitată de ambasadorul Malghinov, acesta i-a transmis lui Bogdan Aurescu că "autorităţile ruse de resort vor efectua o investigaţie minuţioasă şi detaliată în speţă, în acest scop fiind luată decizia de încetare a mandatului la Bucureşti al diplomatului în cauză şi rechemarea lui imediată în Rusia".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel