Alegeri 2016. Adevărul despre scandalul cu buletinele de vot de la Buzău

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Buzău a finalizat renumărarea buletinelor de vot de la toate cele 427 de secţii de votare deschise în judeţ, solicitată de către reprezentanţii PSD, fiind constatat că 710 de buletine nu au ajuns la 5 secţii din Buzău.

Preşedintele BEJ Buzău, judecătorul Aurel Puşcă, a precizat, pentru AGERPRES, că această situaţie s-a produs în urma unei 'erori umane', greşeala intervenind la numărarea pachetelor cu buletine de vot destinate celor cinci secţii din municipiul Buzău.

Liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a anunţat duminică dimineaţă, la ieşirea de la urne, că a cerut Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 10 Buzău renumărarea tuturor buletinelor de vot transmise către cele 427 de secţii după ce, în Prefectura Buzău, ar fi fost descoperite peste 700 de buletine netransmise secţiilor de votare din teritoriu.

'Există suspiciuni de deficienţe majore în organizarea alegerilor, mai multe secţii de votare nu au numărul necesar de buletine de vot, după ce s-au descoperit peste 700 de buletine de vot în Prefectură', a declarat preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Buzău, Marcel Ciolacu, la ieşirea de la urne. De asemenea, Ciolacu a spus că trebuie să se ia măsuri, indiferent dacă este o tentativă de furt sau doar lipsă de organizare. Prefectul judeţului Buzău, Aurelia Mitrea, a declarat pentru AGERPRES, înainte de renumărarea buletinelor, că 'toate acuzaţiile sunt nefondate', subliniind că 'toate buletinele de vot au fost predate cu proces verbal'. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel