Admitere facultate 2012: Ce specializări trebuie să ocolească candidații

Admitere facultate
Admitere facultate

Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a stabilit în 2012, în urma evaluărilor, care sunt universitățile publice care au specializări neacreditate și de neîncredere.

Astfel, Universitatea Ovidius, Universitatea din Piteşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Timişoara, Universitatea Transilvania şi Universitatea Aurel Vlaicu din Arad sunt universităţile publice care apar pe lista ARACIS, scrie Economica.net.

Calificativul de “neîncredere” conduce la propunerea de neacreditare a specializării evaluate. Evaluatorii ARACIS acordă acest calificativ pentru nerespectarea standardelor academice ale programului respectiv. Relevanţa neacreditării şi a calificativului de „neîncredere” acordat unei specializări dintr-o facultate, pentru viitorii studenţi se referă la imposibilitatea absolvenţilor de a susţine licenţa în universitatea pe care au urmat-o.

Acreditarea se acordă unei facultăţi sau specializări autorizate, pe baza raportului Consiliului Naţional de Evaluare Academică şi Acreditare, după cel putin un ciclu de funcţionare, dacă a îndeplinit toate standardele impuse prin lege.

Candidaţii care vor să urmeze o facultate trebuie să se asigure că specializarea vizată e acreditată (A)

Scopul evaluărilor ARACIS vizează protejarea viitorilor studenţi de programe fantomă, prin livrarea de informaţii coerente, credibile, pe care candidaţii şi studenţii le pot accesa oricând, cu privire la calitatea educaţiei oferite de instituţiile de învăţământ superior din România.

Potrivit Economica.net lista specializ, astfel că cei care vor să se înroleze într-un program de studiu în acest an trebuie să întrebe universităţile dacă specializările vizate sunt autorizate (AP) să funcţioneze provizoriu sau acreditate (A).

Vezi aici lista specializărilor neacreditate, care au primit calificativul de „neîncredere” din partea ARACIS în 2012:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel