Lumina Sfântă de la Ierusalim, adusă sâmbătă în România

Patriarhia Română anunță că Lumina Sfântă pentru noaptea de Înviere va fi adusă de la Ierusalim în seara zilei de sâmbătă, cu un avion special. 

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în seara zilei de sâmbătă, cu un avion special, de o delegație a Patriarhiei Române, cu binecuvântarea patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă de o delegație a Patriarhiei Române condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul, cu binecuvântarea patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, potrivit Agerpres.

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureștilor și alte eparhii ale Patriarhiei Române din țară sunt invitate să trimită delegați la Salonul Oficial al Aeroportului Internațional Henri Coandă în seara zilei de 11 aprilie, în jurul orei 19:00, pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim spre a fi oferită preoților și credincioșilor.

De la aeroport, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu avioane de mici dimensiuni la Bacău, Iași, Suceava, Sibiu, Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu Mare și Timișoara pentru comunitățile de credincioși ortodocși din aceste regiuni ale țării.

Patriarhul Daniel va oferi Lumina Sfântă clerului și credincioșilor prezenți la slujba de Înviere oficiată la Catedrala patriarhală de la ora 24:00.

Lumina de Înviere De ce se ia lumină și ce faci cu lumânarea de la Înviere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel