Urmărește emisiunea live


Șeful Gazprom, în misiune la Atena: Grecia va fi inclusă în Turkish Stream

Șeful Gazprom, Alexei Miller, aflat într-o vizită în Grecia, susține că Atena susține construirea unui gazoduct care să transporte gaz rus în Grecia prin Turcia. 

Turkish Stream: Rusia anunță ce rută va avea înlocuitorul South Stream

Deși conduce una dintre cele mai importante firme de stat rusești, folosită de Rusia ca intrument strategic, Miller a negat de fiecare dată că reprezintă interesele Moscovei în vizitele sale externe. 

Alexei Miller a declarat, după o discuție cu premierul grec Alexis Tsipras, că un consorțiu ruso-european de firme la livra fondurile pentru contruirea unui gazoduct până în Grecia, țară care va funcționa ca hub de distribuție pentru întreaga Europă.

Șeful Gazprom a precizat că gazul rus va fi transportat în Grecia prin gazoductul Turkish Stream,  alternativa la South Stream, proiect anulat de Moscova în urma fricțiunilor cu Uniunea Europeană. Miller a ținut să menționeze că noul proiect va respecta în totalitate legislația europeană.

Miller a arătat că extensia gazoductului până în Grecia va costa aproximativ 2 miliarde de dolari, iar Gazprom va garanta livrarea a 47 de miliarde de metri cub de gaz pe an.

* Referințe: Die Zeit; RFERL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel