Cătălin Predoiu, reacție după ce ministrul Cazanciuc a sesizat CSM: Interpretează eronat

După ce ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a sesizat CSM pentru a verifica dacă declaraţiile unui lider PNL care a cerut demisia lui Tiberiu Niţu afectează independenţa Justiţiei, Cătălin Predoiu a precizat că PNL nu a afectat niciodată independenţa Justiţiei, iar Cazanciuc greşeşte, întrucât trebuie să demonstreze echidistanţă în funcţia de ministru, chiar dacă este înrolat politic. Pe de altă parte, liberalul a mai spus că ministrul a reclamat la CSM o declaraţie politică a unui politician, dar nu a sesizat Inspecţia Judiciară atunci când Victor Ponta a atacat procurorii.

"PNL nu a atacat şi nu va ataca niciodata independenţa Justiţiei, domnul Cazanciuc interpretează eronat o declaraţie politică a unuia dintre membri PNL, respectiv cererea acestuia de a se sesiza CSM. Un ministru al Justiţiei trebuie să probeze echidistanţă chiar dacă este înrolat politic, a gresit de această dată pentru că a demonstrat o dublă masură. Astăzi, la o declaraţie politică a unui politician dânsul reclamă independenţa Justiţiei. Cazanciuc trebuia să sesizeze Inspecţia Judiciară când Ponta a făcut declaraţii la adresa procurorilor. Cazanciuc trebuia să constate că este vorba de o declaraţie politică acum", a declarat prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, miercuri, la Realitatea TV.

De asemenea, Predoiu consideră că ministrul ar trebui să se ocupe de probleme mai importante, ca protestul angajaţilor din penitenciare care va avea loc mâine.

În final, Cazanciuc a ţinut să sublinieze că sesizarea lui Cazanciuc se bazează pe o singură declaraţie a unui membru PNL, Mihai Seplecan, preşedintele ales al CJ Cluj.

"Eu am subliniat că este vorba de o opinie politică la nivelul PNL, noi la nivelul conducerii nu am analizat, nu am luat în discuţie o astfel de discuţie, dar membrii PNL au opinii separate. Cazanciuc însuşi a politizat această declaraţie", a mai explicat Predoiu.

Ministrul Justiției sesizează CSM din cauza acuzațiilor din PNL

Președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Mihai Seplecan, i-a solicitat marți, demisia procurorului general Tiberiu Nițu și a acuzat faptul că deciziile instanțelor nu sunt respectate de procurori.

Ulterior, potrivit hotnews.ro, deputatul PNL Radu Zlati afirma că se alătură președintelui CJ Cluj și solicita CSM să verifice decizia luată de cei doi procurori de la Parchetul General care au decis să nu înceapă urmărirea penală a lui Victor Ponta pentru neorganizarea alegerilor parțiale în județul Cluj, în urma plângerii depuse de liberali. Zlati îl acuză pe Tiberiu Nițu că are o relație tip "protector și protejat" cu premierul și cere CSM să facă, dacă este nevoie, "curățenie în propria casă".

Miercuri, ministrul Justiției Robert Cazanciuc a trimis CSM o solicitare de a verifica dacă declarațiile recente ale unor lideri PNL aduc atingere independenței justiției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel