BAREM Limba română de la EVALUARE NAȚIONALĂ 2014

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Cei 167.000 de absolvenți ai claselor a VIII-a au terminat proba de la Limba română. EDU.ro a dat publicității BAREMELE de la  Varianta cu numărul 1 de la la Limba română.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014.  Pentru proba de la Limba română, absolvenții au avut de rezolvat Varianta cu numărul 1. Durata examenului a fost de două ore.

Subiectele de la examenul de Limba și literatura română din cadrul Evaluarii Naționale 2014 au fost structurate pe două mari cerințe, fiecare cu mai multe sub-puncte.

Vezi AICI BAREMUL de la Limba română

Vezi AICI Varianta numărul 1 de la Limba română

La primul subiect, absolvenţii de clasa a VIII-a au primit un text la prima vedere – "Rânduri pentru Anul Nou", de Ion Minulescu, pe baza căruia au avut de rezolvat mai multe cerințe care le-au testat cunoștintele de vocabular și de teorie literară. Rezolvarea corectă a tuturor cerințelor valorează 42 de puncte.

Citește și: EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 - Limba română - SUBIECTE. Bareme, după orele 14,00

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. La cel de-al doilea subiect, elevii au avut de comentat un articol publicat în ziarul Adevărul, cu titlul: "Empatia, o abilitate dobândită prin lectură" scris de Corina Zorzor. Elevii pot obține la acest subiect maximum 36 de puncte.

Citește și: SUBIECTE și BAREME MATEMATICĂ, EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Teste suplimentare propuse de EDU.ro

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. La cel de-al treilea subiect, candidații au avut de redactat o scurtă narațiune în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul participării la o întâlnire organizată de școală, cu un scriitor contemporan. Punctajul maxim pentru acest subiect este de 12 puncte.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014.. SUBIECTUL 1 este NOTAT CU 42 de puncte, iar SUBIECTUL 2 cu 36 de puncte. Toate subiectele sunt OBLIGATORII şi se acordă 10 puncte din OFICIU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel