Avioanele F-16 românești au aterizat la Fetești. VIDEO

Primele șase aeronave F-16 românești au aterizat, joi, la Baza 86 Aeriană Borcea. Înainte de aterizare pe aerodrom, aeronavele au realizat deasupra acestuia o trecere în formație de 6.

Cele şase avioane F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România au fost preluate oficial din Portugalia de către Forţele Aeriene Române și au ajuns la Fetești. 

Aeronavele vor fi operaţionale din 2017, iar pregătirea piloţilor a fost făcută în două etape. Alte 6 aeronave urmează să fie preluate în cursul anului viitor.

Avioanele F-16 achiziţionate din Portugalia vor avea resurse de zbor în medie de peste 4.500 de ore de zbor fiecare, iar perioada de exploatare va fi de minimum 20 de ani, în condiţiile unui nivel de instruire de minimum 200 de ore de zbor pe avion.

Ministrul Apărării Mihnea Motoc a declarat că operarea escadrilelor F-16 Fighting Falcon reprezintă condiția de eligibilitate a țării noastre pentru accederea la programul F-35.

România a plătit  pentru 12 avioane F16 cumpărate la mâna a doua - modernizarea lor, pregătirea piloţilor şi personalului tehnic - circa 600 milioane de euro. Potrivit Ministerului Apărării, avioanele vor putea fi folosite încă 20 de ani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel