Viorica Marincas, prima femeie șefă de Inspectorat de Poliție din România

viorica-marincas
viorica-marincas

Comisarul şef Viorica Marincaş este, începând de joi, singura femeie din ţară care conduce un inspectorat judeţean de poliţie, dar, totodată, şi prima femeie din istoria Poliţiei Române care deţine aceasta funcţie.

[caption id="attachment_246383" align="alignleft" width="310"] puterea.ro[/caption]

Instalarea a avut loc la primele ore ale dimineţii, în prezenţa ministrului Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, şi a colegei sale de la Mediu, Rovana Plumb. Viorica Marincaş, care până miercuri a fost adjunct al Poliţiei Baia Mare, a preluat postul de la Liviu Tăut, care a asigurat comanda IPJ Maramureş din 2010.

Tăut nu a fost prezent la ceremonia de instalare a succesoarei lui, iar ministrul Duşa a spus despre acesta doar că va ocupa un alt post în MAI, fără să ofere alte detalii.

Comisarul şef de poliţie Viorica Marincaş a fost numită cu titlu interimar, până în iunie 2013, când ar urma să se organizeze concurs pentru ocuparea postului.

"Pentru prima dată în istoria Poliţiei Române va fi numit inspector şef la un judeţ o doamnă. Prin ordinul ministrului nr. 4147 din acest an, comisarul şef de poliţie Marincaş Viorica, din Poliţia Română - IPJ Maramures se împuterniceşte pe o durată de şase luni să îndeplinească atribuţiile funcţiei de şef al IPJ de gradul I", a anunţat ministrul Mircea Duşa, care şi-a exprimat speranţa că o femeie va reuşi să conducă mai bine decât un bărbat activitatea poliţiei maramureşene.

"Pentru îndeplinirea prerogativelor funcţiei pentru care sunt împuternicită, mă susţine pregătirea şi experienţa profesională, la care se adaugă avantajul că am lucrat cu majoritatea colegilor din inspectorat în cei peste 20 de ani de activitate. Cunosc că aici sunt poliţişti care ştiu să îşi facă datoria cu demnitate, integri şi am încredere că împreună vom putea să ne continuăm misiunea şi să dezvoltăm proiecte noi", a declarat prma femeie şef al unei poliţii judeţene, Viorica Marincaş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel