Victor Spirescu, scenă fabuloasă într-un interviu pentru The Guardian

Primul român care a ajuns pe tărâm britanic în 2014, Victor Spirescu, a acordat un interviu cotidianului liberal The Guardian, în care a povestit cum și-a piedut fosta slujbă de la spălătoria de mașini, cât câștiga la noul loc de muncă și ce nu-i place în Marea Britanie. În primul rând, bărbatul de 30 de ani nu este mulțumit de mâncarea din Regat. "Mâncarea din România are gust. Acasă tai singur capul găinii, apoi o gătesc și are un gust foarte bun", povestește Spirescu.

Jurnalistul britanic Matthew Taylor l-a intervievat pe Vlad Spirescu într-o cafenea din estul Londrei. O scenă amuzantă este povestită de ziarist la finalul articolului. După ce românul a achitat nota de plată pentru mâncarea pe care tocmai o terminase, un alt client al cafenelei i-a cerut să-i împrumute o brichetă. Britanicul a ieșit afară pentru a-și aprinde țigara, dar nu s-a mai întors niciodată să-i returneze bricheta românului. "Și ei ne numesc pe noi hoți", a ridicat din umeri Vlad Spirescu, zâmbind.

Victor Spirescu a povestit că celebritatea pe care a cunoscut-o are o parte bună, dar și unele dezavantaje. În primul rând, acela că și-a pierdut slujba de la spălătorie din cauza ziariștilor care îl vânau. "Este în același timp un sentiment plăcut și neplăcut. La început a fost chiar interesant să fiu o vedetă, dar după am regretat asta pentru că mi-am pierdut locul de muncă".

Primul român sosit în Marea Britanie după ridicarea restricțiilor pe piața muncii a avut noroc să-și găsească repede alt loc de muncă, după ce a fost concediat de la spălătorie. Victor lucrează acum în construcții, unde câștigă 60 de lire pe zi deocamdată, dar speră ca salariul să-i crească în curând la 80 de lire pe zi.

Românul a trăit în București până acum trei ani, când s-a mutat în satul Pelișor. Acolo împarte o cameră cu iubita sa, Cătălina, în vârstă de 19 ani, împreună cu care crește porci, găini și oi.

La 1 ianuarie a fost primit la aeroportul din Londra ca un star rock. "Erau televiziuni, camere de filmat și tipul ăsta, Keith Vaz (parlamentar britanic - n.r) - care-i treaba cu el?", povestește Spirescu ușor amuzat pentru The Guardian. "Mă tot întrebam, care este problema? Doar am venit la muncă, câștig niște bani și plec acasă. Nu-mi venea să cred ce să întâmplă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel