EXCLUSIV  Urarea DC News pentru cititorii noştri de pretutindeni, de Anul Nou

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Să ne aducem aminte că ce am trăit în 2022 - sfârşitul pandemiei şi începutul războiului - nu a avut şi nu are un rost, dar a avut şi are un rol: acela de a ne face să ieşim din 2022 mai puternici, mai maturi, mai drepţi, mai curaţi, mai uniţi. 

Anul care tocmai s-a-ncheiat a fost pentru români anul splendorilor și deopotrivă al otrăvurilor, amândouă scurse de pe jgheabul aceluiași pistil. Ne-am bucurat de David Popovici, dar am plâns pentru Simona Halep. Ne-au părăsit Regina Elisabeta a II-a, Arşinel, Mencinicopschi, Coolio, Pele şi ne-am întristat odată cu lumea toată de cum am auzit veştile.

Ni s-au făcut nedreptăţi. Cineva, undeva, ne-a pus campioana pe marginea terenului de tenis, ne-a dat peste nas cu Schengen-ul, ne-a umilit în plenul PE, ne-a găsit vinovaţi de una sau alta şi parcă am ajuns în punctul în care aproape că nu mai ştim să ne simţim români în România. 

De prin martie încoace am pierdut lucruri, oameni, locuri, clipe, glorii, mângâieri și povești pe care unii nu ştiu dacă le mai pot avea vreodată. A fost un an urât, un an cu lecții învățate târziu, cu mult rumeguș adunat pe suflet, cu prea puțin aer curat și prea multe cuvinte nespuse. Un an cu ecouri la fel de apăsate și de sordide ca cele ale simfoniilor de luat rămas-bun.

Încheiem cu toţii, cu capul plecat de dor și neiertări, un 2022 crepuscular și astenic, anul în care ne-a fost dat să trecem cu pasul prin cel mai sfrijit aprilie, unul cu "apă la tălpi", cu preţuri duble la raft şi coşuri din ce în ce mai goale. Anul acesta am învăţat să facem economii, să stingem lumina când ieşim din cameră, să nu mai spălăm vasele cu robinetul deschis, să păstrăm pâinea în frigider ca să ţină mai mult şi să dormim cu ciorapi flauşaţi. E drept, am auzit şi veşti bune, oamenii au primit carduri cu bănuţi acasă iar câteva din cele promise pensionarilor dau să se adeverească "de la-'ntâi". Vom creşte şi din asta. Nu aşa fac supravieţuitorii?

Să privim în faţă şi în 2023!

Să-ţi fie anii numărați și toate să-ți pară începuturi! Să știi că poți să bați din nou la uși la care, mai demult, nu ți-a răspuns nimeni. Să poți să urci iar pe metereze, să calci oceane și să recucerești regatele pe care le-ai pierdut în favoarea coloniștilor "de ocazie". Și chiar dacă porți cu tine regrete adunate-n piept iar singurătățile din obraji şi frigul din palme încep să doară, să nu rămâi niciodată fără trepte sub picioare! Să poți când nu mai poți. Astea să ne țină loc de glorii în viață, nu decorațiile coclite pe care și le poartă-n piept cei care privesc în jos la România şi la români!

La început de 2023, colectivul DC News vă urează să rămâneţi demni, să staţi drept, să vă păstraţi speranţa şi să credeţi că, la sfârşit, totul va fi bine. Lăsaţi în urmă tot ce v-a îngreunat spatele în 2022 şi puneţi piciorul în noul an cu gând bun şi credinţă de mai bine. 

Noi şi fericite începuturi vă dorim, s-aveți tot ce vă trebuie, supărările și neajunsurile să vă ocolească, să fiți sănătoși și mereu recunoscători pentru toate câte v-a scos Dumnezeu în cale și... să ne citim cu bine și la anu'!

Iată şi gândul nostru pentru dumneavoastră... în versuri:

2023 de mâine

Să vă găsească îndestulați,

Să faceți binele mai bine

Și să rămâneți ancorați

În portul bunilor cu fapta

Și-a visătorilor de zi

Căci doar trăgând la mal, pe dreapta,

Îți mai rămâne timp...să fii.

Să vă iubească cin’ vă are

Să vă păstreze cin’ vă vrea

Vă cadă lumea la picioare

La ceas rău când n-oți mai putea.

Uitați de certuri și probleme,

Lăsați-le-n bătaia ploii!

Mai bine scrieți de la capăt

Istorii noi pe colțul foii.

S-aveți prilej de sărbătoare

Și-n anul care dă să vină

Vă fie-n case numai soare

Și-n suflet pace și lumină.

S-aveți câte puțin din toate

Prieteni, bani și oase tari

Că unde-i rost de sănătate

E loc și de-altele mai mari!

La mulţi ani!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel