Un copil mort, 12 răniţi în stare gravă, 30 au leziuni, bilanțul accidentului din Franța

accident
accident

Bilanțul accidentului de autocar din Franța, unde un autocar cu români s-a răsturnat, este tragic:   un copil a murit, 12 persoane sunt în stare gravă, 30 de răniţi au leziuni care nu le pun viaţa în pericol, iar 7 persoane nu au necesitat intervenţii medicale, a anunțat, duminică, după reuniunea celulei de criză de la Guvern premierul Victor Ponta.

”Din datele comunicate până în acest moment, este vorba despre un autocar care efectua o cursă de linie, o cursă obișnuită în care cetățeni români care veneau din Spania se îndreptau către România, nu e vorba – cel puțin din datele pe care noi le avem – de ceea ce s-a comunicat inițial, de un grup de copii, era vorba de părinți, unii dintre ei însoțiți de copii”, a mai precizat premierul, după reuniunea celulei de criză de la Palatul Victoria.

 "Din păcate, s-a confirmat vestea tragică a decesului unuia dintre cei aflați în autocar”, a spus Ponta, menționând că este vorba de ”un copil de o vârstă foarte fragedă”.

 Despre celelalte persoane implicate în accident, Ponta a precizat că sunt în acest moment 12 persoane aflate într-o stare gravă și care se află sub intervenția și observația autorităților medicale franceze, 30 de persoane internate cu diverse leziuni, dar care nu implică punerea în pericol a vieții, și şapte persoane care, din fericire, nu au necesitat până în acest moment intervenții medicale.

 ”Toate aceste persoane sunt internate într-un număr de șase spitale din zonă” a mai spus premierul.

Șeful Executivului a confirmat faptul că majoritatea persoanelor care se aflau în autocar sunt din județul Suceava și ”veneau spre case”, explicând că în decursul zilei de duminică vor primi și alte informații.

 Premierul Victor Ponta și-a exprimat solidaritatea față de victimele accidentului din Franța și a precizat că autoritățile române sunt în legătură permanentă cu cele franceze, astfel încât victimele să primească îngrijirile necesare. "Îmi exprim solidaritatea și compasiunea pentru victime, pentru familiile acestora și să spun că tot ceea ce ține de autoritățile noastre vom face, pentru a încerca să-i ajutăm pe cei care au nevoie în acest moment de sprijin”, a declarat premierul.

 De asemenea, Ponta a mulțumit autorităților franceze, ”care s-au implicat extraordinar pentru a salva vieți omenești, pentru a acorda asistență medicală cetățenilor români” și a precizat că a primit un mesaj de solidaritate și de sprijin de la președintele Franței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel