Turcia, o nouă lovitură! Interdicție totală

Consiliul Superior pentru Educaţie din Turcia (YOK) le-a interzis tuturor cadrelor universitare să călătorească în străinătate până la noi ordine, a anunţat televiziunea turcă şi agenţia Anadolu citată de France Presse.

Măsura a fost dispusă la doar o zi după ce peste 15 mii de profesori şi angajaţi ai Ministerului Educaţiei au fost suspendaţi pentru presupuse legături cu Fethullah Gulen, acuzat că ar fi creierul loviturii de stat eşuate.

Yok a solicitat de asemenea instituţiilor de învăţământ superior, să analizeze "de urgenţă" situaţia cadrelor universitare aflate în prezent în strainătate , iar acestea să fie rechemate în Turcia în cel mai scut timp posibil cu excepţia cazurilor în care "necesitatea absolută" reclamă rămânerea lor peste graniţă.

Totodată rectorii universităţilor au fost somaţi să "examineze de urgenţă situaţia tuturor membrilor personalului academic şi administrativ din subordine şi legăturile acestora cu FETO/PDY", acronime ce desemnează reţeaua predicatorului Fethullah Gulen. Până la data de 5 august fiecare universitate din Turcia va trebui să prezinte oficialităţilor acest raport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel