Tradiții bizare în lume, de Paște

Şoarece în loc de iepuraş, femei biciuite în a doua zi de Paște şi atmosferă de Halloween în locul defilărilor solemne din biserică sunt doar câteva dintre modurile ciudate în care oamenii de pe întreg globul sărbătoresc Învierea Domnului

În Filipine, oamenii se crucifică în Vinerea Mare, asemenea lui Iisus, screi realitatea.net. Filipinezii se lasă biciuiţi şi ţintuiţi pe cruce pentru că, spun ei, în acest fel le vor fi iertate păcatele.

În schimb, finlandezii confundă Învierea Domnului cu Halloweenul, având în vedere că oamenii aprind focuri mari care să-i protejeze de duhurile rele, iar copiii se îmbracă în vrăjitori și colindă prin vecini după dulciuri.

În Cehia şi Slovacia, femeile sunt biciuite cu nuiele în a doua zi de Paşte. Ritualul nu este unul dureros, ci are scopul de a aduce femeilor sănătate şi fertilitate.

Și dacă pentu mulți creștini, iepurașul de Paște este unul dintre principalele simboluri ale sărbătorilor pascale, nu la fel este și în Australia. Deoarece aici iepurașii sunt văzuți ca niște dăunători care le strică localnicilor recoltele, animalul care aduce ouăla de Paşte şi care este turnat în ciocolată este un şoarece marsupial, aflat pe cale de dispariţie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel