Teste ADN: Nicolae Ceauşescu este îngropat în cimitirul Ghencea

ceausescu ghencea
ceausescu ghencea

Testele ADN efectuate de medicii legişti au confirmat faptul că Nicolae Ceauşescu este înmormântat la cimitirul Ghencea, concluzia rezultând în urma comparării ADN-ului cadavrului deshumat în iulie cu probe de la fiul lui, Valentin Ceauşescu şi de la unul dintre fraţi.

După 20 de ani, legiştii au găsit probe bune, un ADN bun, astfel că s-a putut compara cu celelalte probe existente, a declarat, miercuri, Dan Dermegiu, directorul general al Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) din Bucureşti, citat de Mediafax.

"Am comparat ADN-ul lui Nicolae Ceauşescu cu probe de la fratele lui şi de la Valentin. Rezultatul este unul statistic. O certitudine clară aveam dacă exista şi o probă de a lui Nicolae Ceauşescu (din timpul vieţii - n.r.), dar cert este că ADN, şi de la fratele şi de la copil indică faptul că este vorba despre Nicolae Ceauşescu", a spus Dan Dermengiu.

În cazul Elenei Ceauşescu, materialul cu care se putea compara proba era prea puţin, cercetările fiind oricum concentrate asupra lui Nicolae Ceauşescu unde existau mai multe referinţe genetice, a mai spus directorul INML.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel