Teodor Baconschi l-a înfrânt în instanță pe Bogdan Diaconu

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi l-a dat în judecată pe Bogdan Diaconu, după ce președintele PRU i-a cerut demisia pentru ”furtul de voturi” de la ambasada din Paris.

Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită, a lansat acuzațiile pe blogul său, în 2009. Fostul ministru de Externe l-a dat în judecată pe președintele PRU pentru defăimare.

După un proces de trei ani, nici Judecătoria Sector 6 Bucureşti, nici Tribunalul Bucureşti nu i-au dat câştig de cauză lui Teodor Baconschi, deşi Bogdan Diaconu nu se apărase.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, însă, recursul formulat de fostul ministru, i-a dat câștig de cauză și l-a obligat pe Bogdan Diaconu să plătească 100 de lei, cu titlu de despăgubiri civile pentru prejudiciul moral creat, şi la publicarea sentinţei definitive într-un ziar de largă circulaţie. "E prima sentinţă care, după ani de minciuni absurd mediatizate, îmi face în sfârșit dreptate", spune Teodor Baconschi, scrie Timpolis.ro.

Bogdan Diaconu scria, în 2011, pe blogul său, pentru Teodor Baconschi: "Aţi ajuns ministru de Externe pentru că aţi tutelat furtul de voturi pe vremea când eraţi ambasador la Paris. Furtul voinţei libere a românilor nu este un motiv de promovare, ci unul de închisoare". Deputatul îl acuzat că nu are noțiuni elementare de democrație parlamentară și că, în timpul ministeriatului său, "a înflorit nepotismul şi favoritismul în minister". Bogdan Diaconu încheia: "Acestea sunt numai câteva motive pentru care ar trebui să aveţi minima decenţă de a vă lua catrafusele ruşinoase de la Ministerul de Externe şi de a vă retrage eventual la o mănăstire, unde să vă plângeţi păcatul de a vă fi furat şi trădat ţara".

Teodor Baconschi a apreciat scrierile lui Bogdan Diaconu drept acte de discreditare, care i-au adusă o gravă atingere dreptului la onoare şi reputaţie, şi l-a acţionat în judecată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel