Steagul și deputatele: gafe imense la discursul premierului chinez

li keqiang gafe - Copy
li keqiang gafe - Copy

La discursul din Parlament al premierului chinez, Li Keqiang, trei parlamentari au făcut o gafă vestimentară. Doi deputați de la PSD și unul de la PDL au fost îmbrăcați în haine albe, culoare care pentru chinezi simbolizează doliul. Pe lângă asta, steagul Uniunii Europene de la clădirea Parlamentului a fost înlocuit cu unul al Republicii Populare Chineze.

Uniunea Social Liberală și liderii ei au pregătit vizita delegației chineze în amănunt. Șefii USL au dat sfoară-n teritoriu și i-au adus în plen și pe șefii Consiliilor Județene din țară, în frunte cu președintele UNCJ, Marian Oprișan. Deși au fost instruiți cu privire la comportament și cod de îmbrăcăminte, trei parlamentari au dat-o-n bară.

Deputatul PSD Ana Birchall și colega sa, Cătălina Ștefănescu, au purtat amândouă haine albe. La fel s-a întâmplat și în cazul Andreei Paul, care a îmbrăcat un sacou alb la discursul oficialului asiatic.

Peste toate, cineva s-a gândit să ”upgradeze” puțin protocolul, în cinstea oaspeților de seamă, și a înlocuit steagul Uniunii Europene cu cel al Chinei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel