Start la referendum: S-a deschis prima secție de votare la Auckland, în Noua Zeelandă

 

Ministerul Afacerilor Externe anunță că la ora 22.00 a României s-a deschis la Auckland, în Noua Zeelandă, prima secție de votare pentru referendumul organizat în vederea demiterii președintelui Traian Băsescu.

Secţia de votare nr. 229, organizată la Auckland, s-a deschis la ora locală 7.00 din Noua Zeelandă.

Următoarele secții de votare care se vor deschide  la ora 00.00, ora României, sunt în Australia, la Canberra (secţia nr.17), Sydney (secţia nr.18) şi Melbourne (secţia nr. 151).

Votul în secțiile de votare din diaspora se desfășoară în intervalul orar 7.00-23.00, ora locală din ţările unde sunt localizate secţiile, conform legii.

Ultimele secții de votare din străinătate care se vor închide sunt cele aflate pe coasta de Vest a Americii de Nord, în oraşele Los Angeles, San Francisco, Portland, Sacramento şi Seattle din SUA şi Vancouver din Canada. În acestea, procesul de votare se va încheia luni, 30 iulie, la ora 7.00 a României.

Ministerul Afacerilor Externe a organizat pentru acest scrutin 306 secţii de votare în afara ţării, fiind expediate către acestea 600.000 de buletine de vot.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel