Șeful STS Cluj a aflat unde a picat avionul "aproape exact la 21:00"

ioan rus sts
ioan rus sts

Șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale Cluj, Ioan Rus, spune că a aflat unde a "picat" avionul BN2 pilotat de Adrian Iovan "aproape exact la ora 21:00". Și nu din informații proprii, ci de la ROMATSA, pentru că STS "nu localizează avioane, telefoane şi nici oameni". Avionul aterizat forțat în munții Apuseni, luni, 20 ianuarie, a fost găsit de un sătean la 21:13, aproape la aceeași oră la care directorul STS Cluj a aflat unde este aeronava.

[caption id="attachment_418400" align="alignleft" width="300"] Foto: captură Antena 3[/caption]

"Eu, personal, am ştiut aproape exact la cât a picat avionul la ora 21.00, pe baza unor informaţii primite de la ROMATSA, datorită unui avion care zbura de la Cluj spre Bucureşti deasupra locului incidentului", a spus Rus la finalul unei ședințe de bilanț a ISU Cluj, întrebat de jurnaliști la ce oră a aflat locul exact în care a aterizat forțat avionul BN2, pilotat de Adrian Iovan.

Întrebat dacă a făcut tot ceea ce trebuia în seara accidentului aviatic, şeful STS Cluj a spus că, din punctul de vedere al instituţiei pe care o reprezintă, "într-un sistem de urgenţă nu se poate acţiona decât în baza unor proceduri foarte stricte", potrivit Mediafax.

El a precizat că "procedurile au fost respectate de la A la Z, fără niciun fel de problemă".

STS nu se ocupă cu localizarea

Întrebat, în continuare, dacă STS poate localiza un telefon mobil, Ioan Rus a precizat că instituţia pe care o reprezintă "nu localizează avioane, telefoane şi nici oameni", ci pune la dispoziţia celor care sunt implicaţi în rezolvarea situaţiilor de urgenţă "date despre localizarea apelului care sunt primite de la operatorii de telefonie mobilă".

"Aceste date sunt celula şi sectorul de pe care este înscris telefonul mobil", a mai spus Ioan Rus, care a precizat că nu știe cine ar fi pututsă localizeze telefonul mobil.

Adrian Fulea, purtător de cuvânt al STS, a explicat, marți, că Serviciul nu face decât să transmită la ROMATSA datele primite de la cea mai apropiată celulă a operatorului de telefonie mobilă. O celulă acoperă o arie de 200 km pătrați. Medicul Răzvan Zamfir a sunat la 112 la câteva minute de la aterizarea forțată din zona Beliș Scărișoara.

Șeful STS Cluj acuză "dezinformări"

Ioan Rus a mai spus că îşi doreşte o anchetă şi "să se afle adevărul la ceea ce s-a întâmplat în seara tragicului eveniment".

"Doresc să transmit condoleanţe familiilor îndoliate şi însănătoşire grabnică celor care sunt în spital. Îmi doresc din suflet ca în acest caz să se desfăşoare o anchetă şi să se afle adevărul la ceea ce s-a întâmplat în seara tragicului eveniment. Eu nu am niciun fel de versiune. Îmi doresc din suflet, personal, să se spună adevărul fără nici un fel de problemă, adevărul, şi nu dezinformări, nu minciuni, simplul adevăr, să se facă anchete de către instituţiile care trebuie să facă", a spus Rus.

Întrebat cine a făcut dezinformările de care vorbea, şeful STS Cluj a afirmat că nici nu ştie şi nici nu poate să spună cine le-a făcut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel