Șeful Fiscului, despre controlul marilor averi. Vezi câte familii au intrat în vizorul ANAF

gelu stefan
gelu stefan

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Gelu Ștefan, declară într-un interviu că, în urma unor verificări la 26 de posesori de mari averi, s-au constatat 11 cazuri de neconcordanțe în declarații. Șeful Fiscului vorbește de o diferență de circa 30 de milioane de euro. 

Gelu Ștefan a explicat într-un interviu pentru HotNews că în urma verificărilor marilor averi s-a plecat de la un grup țintă de 433 de persoane fizice, reprezentând 296 de familii, ale căror venituri estimate erau de circa 80 de miliarde de lei. Din aceste 296 familii s-au extras 30 de cazuri, care dețineau doar ei circa 16 miliarde - 20% din veniturile totale estimate.

Asupra acestora s-a inițiat verificarea preliminară. Ne uităm la ce încasări au avut și le comparăm cu impozitele plătite. Această verificare preliminară se face fără înștitințarea celor în cauză, a mai declarat Gelu Ștefan.

Potrivit șefului ANAF, s-au încheiat 26 de controale până în februarie, dar mai sunt 4 care se vor încheia până la sfârșitul lui martie. Pentru 15 cazuri s-a constatat că gradul de conformare fiscală e corespunzător și nu se va trece la inspecția fiscală. Pentru 11 cazuri însă vor fi demarate inspecții fiscale, deoarece diferențele constatate se ridică la circa 30 de milioane de  euro, a mai declarat Gelu Ștefan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel