Secția de Cardiologie a Spitalului Marie Curie funcționează la întreaga capacitate

Secția de Cardiologie de la Spitalul Marie Curie, singura secţie de cardiologie cu internare din Bucureşti dedicată exclusiv copiilor, a fost prezentată oficial, marți, 10 septembrie, după ce a fost supusă unui amplu proces de modernizare, susținut cu fonduri și aparatură de la Asociația Inima Copiilor, ING Asigurări de Viață, Linde Gaz România și Ministerul Sănătății.

Amenajată în cadrul unui proiect comun al Asociației Inima Copiilor, ING Asigurări de Viață și Linde Gaz România, secția de Cardiologie de la cel mai mare spital de copii din țară poate primi acum  până la 10 copii cu vârste între câteva luni şi 18 ani, ea dispunând de 4 saloane, un cabinet, o sală de tratamente și anexele medicale necesare. Saloanele au fost refăcute, cu console individuale pentru gaze medicale, monitoare și aparatura. Noi sunt și instalațiile, ca și o parte din mobilier.

Iniţiată de Asociaţia Inima Copiilor, renovarea secţiei a fost finanţată de ING Asigurări de Viaţă (25.000 euro) şi Linde Gaz România (20.000 euro), Asociaţia completând suma până la cei 55.000 euro investiţi în total. De asemenea, Ministerul Sănătăţii a contribuit major, prin Programul de dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, cu aparatură vitală pentru buna funcţionare a Secţiei (ecograf, monitoare).

Renovarea spaţiului care găzduieşte secţia s-a încheiat în 2012, aceasta primind pacienţi de la începutul anului 2013, însă acum funcţionează la întreaga capacitate.

Cardiologia de la Marie Curie, echivalentă cu orice secţie de felul acesta din Europa

La prezentarea oficială a secției de Cardiologie de la Marie Curie, a participat și Victor Mora, Consilier al Ministrului Sănătăţii, acesta declarând:  "Secţia de Cardiologie de la Marie Curie e echivalentă cu orice secţie de felul acesta din Europa. Ministerul a alocat recent încă 200.000 euro pentru aparatura de aici. (...) La nivelul Ministerului s-a decis că orice ar fi necesar pentru cardiochirurgie, vom face".

De asemenea, Marius Popescu, Director General ING Asigurări de Viaţă, lăudând proiectele de la Marie Curie destinate copiilor bolnavi de inimă, a precizat: "Grija pentru viaţă, şi în particular grija pentru siguranţa financiară a celor mici, e un reper esenţial al activităţii noastre de zi cu zi şi, tocmai de aceea, obiectivul nobil de a ajută copiii suferinzi ne este atât de aproape de „suflet". El a vorbit și despre echipa ING, care "a îmbrăţişat cu entuziasm cauza, punând timp şi pasiune în proiectele destinate strângerii de fonduri, aşa cum a fost „IN PAS CU PAUL DICU”.

"Preocuparea noastra de a ne implica activ în viaţa comunităţii în care ne desfăşurăm activitatea ne-a oferit şansa de a ne regăsi în programul iniţiat de către Asociaţia Inima Copiilor la Spitalul Clinic de Urgenţă Marie Curie. Lucrările de renovare şi modernizare a Secției de Cardiologie reprezintă o iniţiativă ambiţioasă şi suntem încântaţi că am sprijinit acest proiect, ceea ce reprezintă un beneficiu absolut pentru copiii internaţi aici, ale căror condiţii de tratament vor fi, de acum încolo, la cele mai înalte standarde", a declarat și Anna Chiţan, Development and Legal Manager Linde Gaz Romania.

Asociaţia Inima Copiilor, inițiator al renovării Cardiologiei de la Marie Curie

Alex Popa, preşedintele Asociaţiei Inima Copiilor, asociație care a inițiat renovarea secției de Cardiologie de la Spitalul Marie Curie, a punctat beneficiul proiectului "În 2009 Inima Copiilor a început un proiect mare dedicat copiilor bolnavi de inimă. În 2011 terminam amenajarea DEPARTAMENTULUI DE CARDIOCHIRURGIE de la Marie Curie unde, în fine, peste câteva săptămâni vor fi operaţi primii copii. O SECŢIE BUNĂ DE CARDIOLOGIE este sprijinul de bază al oricărei activităţi chirurgicale şi ne bucurăm că putem prezenta astăzi, împreună cu medicii excepţionali de aici, această secţie de care un mare spital de copii are atâta nevoie", a notat Alex Popa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel