Urmărește emisiunea live


Scrisoarea a III-a a lui Sima: Hrebenciuc a sunat-o pe Gabriela Anghelache

sima 2
sima 2

Cristian Sima pare să aleagă modelul epistolar pentru a comunica cu țara. Vineri, a transmis o nouă scrisoare care a fost publicată de Radu Soviani. Cea de-a treia scrisoare, atribuită lui Sima,  vine cu nume noi: Viorel Hrebenciuc. De asemenea, fostul președinte al Bursei din Sibiu anunță, de peste Ocean unde afirmă că se află, că va veni cu noi dezvăluiri despre modul cum se lucrează în CNVM.

 "As vrea sa dorm. E plina noapte aici, dar cum televiziunile româneşti continuă să fabuleze şi caută un senzaţional care nu există vreau să fac câteva precizări", își începe epistola Cristian Sima.

"1. NU am fugit, nu mă ascund şi sunt înregistrat la această adresă cu nume şi prenume şi cu paşaportul meu valabil.

 2. WBS România nu are clienţi discreţionari, controlul CNVM va confirma că toate conturile clienţilor sunt pline cu ceea ce clienţii ştiu şi cu actiunile lor.

 3. Sibex, casa de compensaţie şi depozitarul au toţi banii în lei, dolari şi franci. Au început deja să vândă dolarii în lei. Dacă vor aştepta până la sfârşitul anului bursa va ieşi pe câştig chiar dacă nu mai face nicio tranzacţie, doar din câştigul financiar. Nu uitati, capitalizarea bursiera a sibex este de 32 mil de roni, iar pe conturile societatii plus casa si depozitar sunt 58 de mil roni in depozite dolari si franci. Le-as recomanda sa continue relatia cu London SE si sa nu dizolve bursa

 4. Daca toti clientii de la WBS Holding si-ar retrage capitalul investit ar mai fi nevoie de 2 mil de euro si de aproximativ 2 mil de dolari. Acum uitati-va la birourile wbs in care filmati zilnic. Ele apartin RPH srl unde actionar majoritar sunt eu cu nume si prenume. Nu sunt ipotecate si nu exista credite la banci. Jumatate din bani s-ar recupera de aici, nu ma dau inapoi sa recuperez banii clientilor, am lista lor si toate transferurile dar inainte astept plingerile penale si sumele revendicate. Apropo de numele vehiculate la televizor, Daniel Dăianu avea 200k (200.000 n.red.) şi Irina Schrotter 100k. Nu exista zeci de milioane de euro şi nici macar 10 mil. de euro. E drept in marja am rulat si 1 MILIARD de dolari pe luna, dar Goldman Sachs îţi permite marje de 0.25% la monezi si futures pe indici si de 5% pe actiuni, adica uneori risti de 400 de ori suma investita.

 5. Nu vreau sa ma scuz ca am pierdut banii, nu caut sa-mi spal imaginea care va fi terfelita si daca mâine as veni cu 4 mil cash. nici nu vreau sa spun ati semnat, v-ati asumat riscul, am pierdut asta e, desi asta ar fi calea cea mai usoara si comoda pentru mine. Nu vreau sa candidez pentru ca nu m-ar alege nici mama acuma, nu vreau sa sprijin pe nimeni din clasa politica nu e nicio conspiratie. Vreau sa urlu adevarul, sunt un Ronin, adica singuratic si voi muri ca un Ronin. Nu ma spijina nimeni acasa, nimeni nu stie unde sunt desi nu ma ascund, la urma urmei nu exista nici o plangere si nici un mandat. Povestea e lunga si fara amanunte va fi ciopartita, deja si ceea ce am spus pina acum va fi aruncat in derizoriu.

 Ajungand in distress financiar si fiind atacat puternic de sifuri, care nu doreau sa-mi iasa colaborarea cu LSE, am cerut ajutorul lui Catalin Predoiu (singurul politician roman pe care-l cunosc de o cinste impecabila, singurul care a intrat in politica bogat si a iesit sarac,singurul patriot din politica romaneasca si va voi dovedi asta cu lux de amanunte) Catalin m-a dus la Viorel Hrebenciuc. I-am spus adevarul: am nevoie sa inceteze atacurile sifurilor la sibex, mai ales ale lui Dan Simionescu, si sunt in distress cu wbs holding pentru ca am retrageri masive. Am nevoie de cel putin 1.5 milioane pentru a calma situatia si sunt solvabil pe plan imobiliar. Este pacat sa nu ne aliem cu Londra si nu e nevoie de un scandal financiar. M-a ascultat si ne-am reintilnit la clubul francez inainte de a pleca la Murighiol la intilnirea de desemnare a candidatilor USL. S-a informat despre mine si mi-a spus ca problema e persoana mea care e prea sus fata de plutonul diriguitorilor din piata de capital dar ca ma poate sustine la sibex nu si la WBS Holding. L-a sunat pe Mihai Fercala si i-a propus sa fie presedinte CNVM, acesta a acceptat cu multa satisfactie. Mi-a spus ca mai tarziu o sa-l sune din nou sa-i spuna sa-l ia pe Dan Simionescu de la Sibex, dupa "zaharel vine si biciul" textual. Dupa ce a plecat in Delta si apoi la Bruxelles atacurile sifurilor s-au intensificat si CNVM –ul a decis marti inainte de AGA din 23 septembrie sa declare concertate 30% din actiunile sibex detinute de sustinatorii mei. AGA fusese convocata pentru a ma schimba pe mine din functie. La intilnirea de la clubul francez ii declarasem D-ului Hrebenciuc ca sunt dispus sa ma retrag din functia de presedinte si membru CA de la sibex (i-am propus sa fie numiti Predoiu si Daianu, Predoiu a spus ca se gandeste, era de fata), dar vreau sa facem ceva cu Londra la sibiu si cum vor veni vremuri grele o piata de energie si de titluri de stat puternica, ca si listarea indicelui bursei de la Moscova la Sibiu ar fi un mare castig pentru România (LSE e proprietara indicelui rusesc şi a rupt relaţiile cu bursa moscovita deşi futuresul pe indice e cel mai tranzactionat produs la Moscova, Nicola Bertrand CEO la Londra poate confirma discutiile mele cu el, ca si Paul Miclaus si Alexandru Gaitan care au fost cu mine la Londra) Hrebenciuc intelege mai mult despre bursa decat oricine din CNVM desi nu are o pregatire in domeniu, dar are o minte de sahist cu viziune de ansamblu si anticipa perfect miscarile pe termen lung.

 Surprins ca nu sunt ajutat (vreau sa precizez ca nu a fost vorba de un targ sau de avantaje materiale), dar chiar sunt atacat mai rau decat inainte m-am revazut cu D-ul Hrebenciuc in birourile wbs pe 20 septembrie, o zi inainte de sedinta CNVM de 16 ORE si 2 zile inainte de AGA la Sibex. Mi-a spus ca nu a reusit de la Bruxelles sa sune nicaieri si ca acuma singura solutie e sa se amane AGA. A sunat la Gabriela Anghelache care era cu Paul Miclaus in birou la CNVM si la Dorina Mihailescu care era la Frankfurt cu Mugur Isărescu, dar se intorcea a doua zi la sedinta si, le-a cerut oficial sa amane AGA pina cand se va vedea ce se intimpla acolo cu concertatii, textual „iti cer oficial sa amânati AGA pentru ca am senzatia ca acolo se intimpla golanii". Sedinta CVNM de a doua zi a inceput la ora 11 a.m. si s-a terminat la 3 a.m. cand am primit faxul ca se amana AGA. Nu ştiu de ce a durat 16 ore acea sedinţa, iar astazi mă vad amendat cu 10k roni pentru ca in timpul sedintei CNVM la ora 23:30 pm CA de la Sibex a declarat concertate SIF-urile si BRK exact cu aceleaşi argumente şi extrase de lege ca şi declararea concertarii CNVM de marti 18 septembrie.

Mâine dimineaţa sau mai bine asta seară la voi, voi dezbate pe larg modul cum lucrează CNVM, cum sunt aleşi comisarii, ce pregătire au şi cum se întâmplă la corespondenţii lor de la Londra sau NY adică la SEC şi FSA.

 Nu sunt şi nu am fost niciodată fericit, ei însă sunt fericiţi".

 "Un om fericit este prea mulţumit de prezent ca să se mai gândească serios la viitor" Albert Einstein.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel