Scandalul cărnii de cal, mult zgomot pentru nimic. Ce conțineau conservele

Scandalul cărnii de cal pornit din Marea Britanie a fost doar zgomot. Conservele cu carne de vită NU conțineau carne de cal, ci urme de ADN canin. Analizele au arătat că produsele erau în limitele de conţinut admise şi conforme cu standardele europene în vigoare, anunţă firma producătoare, Scandia Sibiu.

Compania Scandia Sibiu transmite că: "În situaţia dată, este vorba despre urme de ADN, ceea ce înseamnă că lotul respectiv a intrat în contact cu ADN cabalin la un moment dat, cel mai probabil, pe traseul de producţie de la furnizorul de materie primă, până la momentul ambalării, acesta fiind unul extrem de complex. Astfel, prezenţa urmelor de ADN cabalin provine, cel mai probabil, de la o eroare din timpul procesului de tranşare şi transportare a materiei prime, etape ce intră în responsabilitatea furnizorilor de cărnuri şi care nu au nicio legătură cu Scandia Food", potrivit Mediafax.

"Conservele retrase de pe piaţă nu aveau conţinut de carne de cal, ci conţineau ADN de cal, în proporţia comunicată de autoritatea britanică. Produsele în cauză nu au fost retrase pentru că ar fi pus în pericol sănătatea consumatorilor, ci pentru verificarea procentului de ADN", mai scriu oficialii Scandia în comunicat. Precizează și că "situaţia actuală fiind "prima cu care se confruntă în întreaga istorie de peste 90 de ani" a companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel