Tensiuni pe Bosfor: Rusia urmăreşte distrugătorul USS Truxtun cu un avion militar. Turcia răspunde cu şase avioane F-16

truxtun
truxtun

Un avion militar de recunoaştere a survolat, vineri, litoralul turc, în momentul în care distrugătorul USS Truxtun trecea prin Strâmtoarea Bosfor, iar Turcia a trimis avioane de vînătoare pentru interceptarea aeronavei ruse, scrie Mediafax, care citează surse Sky News şi ale presei din Turcia.

Forţele aeriene ale Turciei au lansat şase avioane de luptă F-16 după ce o aeronavă miliară rusă IL-20 a fost observată zburând paralel cu coasta estică a Mării Negre, în spaţiul aerian internaţional, scrie cotidianul turc The Hurriyet Daily News, care citează un comunicat al Armatei Turciei.

Cu trei zile în urmă, opt avioane turce F-16 au interceptat un alt avion rus.

Turcia este una dintre cele cinci ţări care au deschidere la Marea Neagră şi prima ca putere armată dintre cele trei care sunt membre NATO.

Distrugătorul american a traversat, vineri, strâmtoarea Dardanele, care separă Europa de Asia, şi s-a îndreptat spre strâmtoarea Bosfor, în drumul său spre portul din Constanţa.

Conform sursei citate, un avion rus de recunoaştere a fost observat, vineri după-amiază, în apropiere de Strâmtoarea Bosfor, la intrarea în Marea Neagră a navei militare americane USS Truxtun. Forţele Aeriene turce au reacţionat imediat, trimiţând avioane de vânătoare pentru interceptarea aeronavei ruse.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Marina SUA, distrugătorul american va participa la exerciţii navale comunce cu forţele militare din România şi cele din Bulgaria. Deplasarea vine în contextul tensiunilor dintre NATO şi Rusia pe marginea situaţiei din Crimeea, peninsula ucraineană din Marea Neagră

Echipajul navei cuprinde aproximativ 300 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel