Contestarea revocării lui Danileț, judecată la Ghica și Stanciu, susținătoarele ”reformei” din CSM

cristian-danilet dece
cristian-danilet dece

Judecătorul Vasilică Danileț se pregătește să conteste revocarea sa din CSM, susține presa portocalie. Danileț ar putea reveni în CSM, prin decizia unei instanțe și ar rămâne în funcție pe durata procesului. Contestația lui Danileț ar putea urma un traseu favorabil acestuia: Curtea de Apel București, secția de contencios administrativ, și în final, recursul la  ÎCCJ. De ce are șanse considerabile de reușită sau măcar de revenire în post pe durata procesului (care ar putea depăși chiar durata mandatului)?

Cererea sa va fi judecată de instanțe conduse de aliații săi din Consiliu.

Prima instanță va fi Curtea de Apel București, secția de Contencios Administrativ. Aceasta a fost condusă până în 2011 de Alina Nicoleta Ghica, care și-a părăsit funcția pentru CSM, potrivit CV-ului magistratului.  Revocată ieri din CSM, fosta șefă a Consiliului este așteptată să revină la cârma secției de contencios administrativ al CAB.

Următoarea instanță va fi Înalta Curte de Casație și Justiție, tot secția de contencios administrativ, acolo unde se află Livia Stanciu. Judecătoarea Stanciu este președintele ICCJ. Stanciu s-a opus constant procedurii de revocare a lui Vasilică Danileț și a Alinei Ghica, fiind foarte vocală și în ședința de plen a CSM din data de 26 februarie.

Jurnalista Lumea Justiției, Adina Stancu Anghelescu, a declarat ieri pentru DeCe News că revocarea nu poate fi contestată. În schimb, Dan Tapalagă, susținător al Monicăi Macovei și Cristi Danileț, a anunțat, ieri, că foștii membri ai CSM vor începe procedura de contestare în instanță a revocării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel