Cîţu explică de ce sunt impuse restricţiile pe timp de noapte de la ora 22:00

Sursa: Unsplash
Sursa: Unsplash

Premierul Florin Cîţu a anunţat de ce s-a decis modificarea orei de restricţionare a circulaţiei pe timp de noapte, începând cu noua stare de alertă. 

Astfel, românii care vor ieşi din case după ora 22:00 vor avea nevoie de o declaraţie pe propria răspundere. Până acum, restricţiile începeau la ora 23:00. 

VEZI CNSU propune PRELUNGIREA stării de alertă în România şi restricţionarea deplasărilor în intervalul 22.00-5.00

„Prima oară ne-am uitat la ce fac celelalte țări și una din primele măsuri pe care toate țările le iau este aceea de a reduce timpul de circulație pe durata nopții. Este o măsură care a funcționat și am pregătit un sumar al acestei măsuri, să vedeți cum arată în alte țări. România este printre cele mai permisive, sunt țări dezvoltate unde după ora 6 seara nu se mai poate circula”, a spus Florin Cîțu, dând exemplul Franţei. 

De ce crede că ora 22:00 va fi de succes

 

„Este o măsură care are succes și în România. Vom vedea cum va evolua, dar eu zic că diferența față de data trecută, când am introdus această măsură o fac dozele de vaccin. Am început o campanie de vaccinare de succes, în martie vom vaccina aproape un milion de români, în aprilie mergem la două milioane în plus. Va ajuta în paralel cu aceste reguli”, a completat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel