Remus Borza, fost administrator Hidroelectrica, urmărit penal

remus borza dc
remus borza dc

Remus Borza este acuzat că din funcția de administrator judiciar al Hidroelectrica a direcționat 34 de contracte de asistență juridică spre propria sa societate de avocatură, potrivit sursazilei.ro. Fostul administrator al companiei aflată aproape un an în insolvență este acuzat de conflict de interese.

Informațiile prezentate de sursa citată reies dintr-o rezoluție din 8 iulie a Parchetului Curții de Apel București. Din luna iulie a acestui an, Borza este președintele Consiliului de Supraveghere numit de Ministerul Economiei la Hidroelectrica. Compania de stat a ieșit din insolvență după ce a denunțat contractele bilaterale cu ”băieții deștepți”.

Alături de Borza, este urmărită penal și Nicoleta Munteanu, avocat și asociat în cele două firme implicate în gestionarea intereselor Hidroelectrica SA: Euro Insol și Borza și Asociații.

Potrivit procurorilor, Euro Insol SPRL, prin reprezentantul legal Nicoleta Munteanu, a încheiat mai multe contracte de asistenţă juridică, în perioada noiembrie 2012 - februarie 2013, între Euro Insol SPRL, în calitate de administrator judiciar al Hidroelectrica SA, şi Societatea Civilă profesională de Avocaţi Borza şi Asociaţii, având ca obiect asistenţă jurdică, reprezentare, semnare şi depunere acte, în mai multe procese aflate pe rolul Tribunalului Bucureşti.

”Toate sumele de bani au fost achitate din averea debitoarei, respectiv a SC HIDROELECTRICA SA., prin ordine de plată emise de BORZA REMUS ADRIAN”, se arată în rezoluția Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii invocă totodată și art. 29 lit. a din OUG nr. 86/2006, potrivit căruia Remus Borza va fi nevoit să se suspende din profesie dacă se va dovedi că a încălcat Statutul și Codul de Etică profesională.

Euro Insol SPRL are ca asociaţi pe Remus Adrian Borza – 50% şi Nicoleta Munteanu – 50%, precizează sursa citată. SCP Borza şi Asociaţii are ca asociaţi tot pe Remus Adrian Borza – 95% şi Nicoleta Munteanu – 5%

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel