Rebega: Câți oameni să mai moară ca să se trezească la realitate?

Europarlamentarul român Laurențiu Rebega, care a candidat pentru șefia Parlamentului European, atrage atenția asupra valului de frig care a lovit centrul și estul Europei, care duce la moartea a foarte multe persoane. 

”Situația este gravă inclusiv în țările din sudul continentului, unde iernile sunt, de obicei, mult mai blânde. Cine suferă de frig? Întrebarea e necesară, deși poate părea ciudată. Realitatea e că frigul i-a lovit pe toți cei nevoiași și fără adăpost, iar cvasi-totalitatea victimelor este formată din cetățeni europeni. Parlamentul European este, însă, preocupat de situația refugiaților. În consecință, a fost adoptată o rezoluție non legislativă prin care se solicită autorităților naționale și UE să ofere ajutor de urgență și transfer către alte state, pentru ca refugiații să poată face față gerului extrem și zăpezii abundente din multe zone ale Europei. Pe de altă parte, comisarul european pentru ajutor umanitar, Christos Stylianides, a recunoscut în plenul PE că, deși UE a alocat destui bani pentru a ajuta Grecia să creeze condiții refugiaților, `unele slăbiciuni de la fața locului nu au permis acestor bani să fie utilizați în cel mai bun mod cu putință`. Cu alte cuvinte ar trebui sa plătim din nou pentru politici europene greșite!” a declarat Laurențiu Rebega. 

”Acești oameni au fost amăgiți! Europa nu îi poate primi!”

Europarlamentarul a adăugat că ”greșeala fundamentală este, însă, în altă parte! Europa a greșit pentru că nu a sesizat consecințele situației din Orientul Mijlociu din ultimii ani. Ar fi trebuit să acționeze energic pentru oprirea războiului și pentru evitarea apariției celor circa șase milioane de oameni care și-au părăsit casele și țările din cauza războiului. N-a făcut-o și s-a trezit, în 2015, cu refugiații în propria ogradă! A crezut că îi poate mulțumi pe toți cei care au solicitat cereri de azil. Acești oameni au fost amăgiți! Europa nu îi poate primi! Este mult mai cinstit să refuzi decât să promiți ceea ce nu poți face! Cine plătește pentru iluziile care le-au fost vândute acestor oameni? Desigur, în acest moment, etica ne impune să îi ajutăm. Nu putem să asistăm nepăsători la drama unor oameni care înfruntă gerul înfășurați în folii de plastic, sub cerul liber, fie ei autohtoni sau refugiați! Într-o Europă zdruncinată de violență și terorism, oricare dintre noi poate fi, la un moment dat, în aceeași situație!”. 

[citeste si]

”Cum rămâne, însă, cu responsabilitatea celor care au vândut iluzii? A celor care au spus: „Îi putem primi! Să vină!" Din păcate, faptul împlinit pare că a șters această responsabilitate. Iar Europa mai are și responsabilitatea ca, măcar acum, în ceasul al 12-lea, să oprească războiul și să reconstruiască regiunile devastate, părăsite de oameni. Câți oameni trebuie să mai moară pentru ca politicienii europeni să se trezească la realitate?” a conchis Rebega. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel