Raluca Prună, atac la PSD: Efect asupra noastră, a tuturor!

Raluca Prună
Raluca Prună

Raluca Prună, fost ministru tehnocrat al justiției, în Guvernul Dacian Cioloș, critică dur ce se întâmplă acum în România. 

Raluca Prună susține că instituțiile din justiție trebuie reformate pentru ”a ne face curat în casă”, subliniind în același timp că justiția trebuie lăsată așa cum ”a evoluat în acești 12 ani, să continue să se consolideze în ceea ce priveşte modul său de aşezare. Pe baza acestei valori fundamentale să începem să construim în mod durabil”.

PSD, partenerul neserios?  

Despre modificările Codului Penal și Codului de Procedură Penală, Raluca Prună spune că ”Cred că mai sunt câteva mituri în societate pe care trebuie să le demolăm, să arătăm că de fapt sunt nişte mituri ale propagandei, mituri cu care şi noi ne hrănim. Mulţi dintre noi ne spunem "eu am un singur vot şi votul meu nu contează". E adevărat, dar dacă fiecare dintre noi am vota, s-ar aduna voturi, voturi care contează, care pot să creeze o diferenţă. Putem vorbi despre Justiţie, despre ce anume se poate îmbunătăţi, despre Codul de Procedură Penală şi Codul Penal, dar trebuie să facem asta la anumite standarde, la standardele Uniunii Europene. Ca şi în viaţă, dacă vedem că un prieten, partener cu care alegem să facem ceva, un proiect comun, una spune şi alta face, probabil că la sfârşitul unei perioade este un partener pe care nu te poţi baza. Eu nu vreau ca ţara mea să fie considerată un partener care nu este serios, un partener pe care celelalte state membre nu se pot baza. Nu vreau asta nu neapărat pentru un fel de mândrie locală, vreau asta şi pentru siguranţa pe care vreau să o am în ţara mea. Dacă noi prin modificările pe care vrem să le facem la Codul Penal pentru interesul unor oameni pentru a rezolva propria lor situaţie penală aruncăm, putem să spunem, odată cu apa din copaie şi copilul, asta are efect asupra noastră, a tuturor”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel