Pungești, declarată zonă specială de siguranță publică. Ce spune ministrul Stroe

pungesti
pungesti

 Comuna  Pungești, acolo unde reprezentanții Chevron lucrează pentru amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de șist, a fost declarată zonă specială de siguranță publică. Potrivit unui ordin al Jandarmeriei, în zonele în care au loc manifestări violente se impun măsuri speciale.

"Potrivit ordinului, în zonă sunt intensificate măsurile specifice de prevenire și combatere a faptelor antisociale și de menținere a stării de liniște și ordine publică. În zonă sunt create dispozitive și sunt detașate echipaje de intervenție și patrule, pentru a se crea un climat de liniște și siguranță pentru cetățeni', a declarat duminică, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, mr. Marius Țăranu.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a explicat, într-o intervenţie telefonică în emisiunea "Punctul de Întâlnire", realizată de Radu Tudor, că jandarmii intervin la Pungeşti pentru că sunt obligaţi de lege.

Radu Stroe: Protestatarii nu vor mai ajunge aproape de gard

 "Jandarmii intervin la Pungeşti în numele şi pe baza legii şi apără legea. După cum aţi observat, au survenit anumite acţiuni ale protestatarilor, care au promis că vor fi paşnici. Nu au fost paşnici şi nu vor mai ajunge aproape de gard, pentru că nu s-au ţinut de cuvânt."

"Gardul acela împrejmuieşte o proprietate privată, unde există toate avizele, actele, şi, la sesizare, orice organ este obligat să intervină. Este un statut privat şi nu terenul în sine, ci acţiunile. În momentul în care îţi vin 300 - 400 de persoane, nu mai poate firma de pază să facă faţă şi statul este obligat să intervină".

 "Eu nu ştiu cine acuză jandarmeria de acţiuni dure, eu văd acţiunile dure ale manifestanţilor, pentru că jandarmeria a putut fi văzută pe toate canalele de televiziune. Mai mult de o lună, două, am fost mai mult decât înţelegători cu protestatarii, dar când devastezi bunuri, sunt obligaţi jandarmii să intervină, pentru că altfel ar însemna că nu aplicăm legea. Nu numai noi am avea o problemă, ca instituţie, dar toată ţara.

 Ministrul a explicat şi că protestatarii au asigurată liniştea, atâta timp cât protestele sunt paşnice, dar jandarmeria este obligată să intervină, în caz contrar.

 "Dacă ei vor protesta paşnic, la Pungeşti, la Bucureşti, nimeni nu îi va atinge. Dacă ei nu vor protesta paşnic, atunci avem o problemă. Avem o problemă de aplicare a legii. În ceea ce priveşte iarna trecută, cu excepţia galeriilor, au fost proteste paşnice, elegante, câteva săptămâni. Jandarmii nu au primit ordin să bată. Când am avut ocazia să vad pe imagini jandarmi care au sărit calul, cum a fost cazul acelui băiat care s-a ales cu piciorul rupt, în două săptămâni a zburat jandarmul respectiv. Dar nu este cazul aici. Jandarmii nu lovesc, doar îi iau pe sus pe cei care stau pe jos".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel