Pungești. Validarea referendumului se va decide în instanţă

Instituţia prefectului Vaslui a solicitat Judecătoriei Vaslui să valideze referendumul de la Pungeşti. În legătură cu această temă sunt o serie de controverse, având în vedere că o lege aflată în vigoare cere o prezenţă de jumătate plus unu dintre alegătorii cu drept de vot, iar alta stipulează că, pentru validare, referendumul are nevoie de 30% plus unu prezenţă la vot. 

În cursul zilei de luni, mai mulţi reprezentanţi ai Mişcării de rezistenţă de la Pungeşti, care au militat pentru oprirea explorării gazelor de şist de către Compania Chevron, au protestat în faţa Instituţiei Prefectului şi i-au cerut prefectului Daniel Olteanu să valideze referendumul potrivit legii care prevede o prezenţă la urne de 30 la sută plus unu dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale permanente.

'Oamenii sunt îndreptăţiţi să ceară ce doresc, este o ţară liberă, dar eu nu pot lua decizii la presiunea străzii. Am înaintat Judecătoriei Vaslui o adresă prin care cerem ca magistraţii să valideze referendumul de demitere a primarului de la Pungeşti. Din punctul meu de vedere, validarea trebuia făcută de preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie.

[citeste si]

Nu trebuia să se pună presiune pe Instituţia Prefectului', a declarat pentru Agerpres, prefectul judeţului Vaslui, Daniel Olteanu. Cauza a fost repartizată aleatoriu, urmând să se judece în cursul zilei de 22 martie. Referendumul de duminică pentru demiterea primarului din Pungeşti, Mircia Vlasă, a înregistrat o prezenţă de 34,3%, iar 30,4 dintre alegători au votat pentru demiterea edilului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel