Prognoza meteo: Gerul pune stăpânire pe țară. Minus 20 de grade în București

viscol-5
viscol-5

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de Cod Galben de ninsori. Va ninge abundent începând de marţi după-amiază până miercuri seara. În a doua parte a săptămânii nu se mai aşteaptă precipitaţii, dar temperaturile nu vor mai trece de zero grade nici în timpul zilei, urmând să scadă chiar sub limita gerului.

Atenţionarea de cod galben de ninsori şi viscol intră în vigoare, începând cu marţi ora 12.00 şi se va încheia miercuri ora 12.00. Sunt așteptate cantităţi mari de zăpadă până miercuri la ora 20.00, a anunţat, la Guvern, directorul ANM, Ion Sandu.

Vânt puternic şi viscol vor fi înregistrate începând din zona Banatului şi Olteniei, urmând să se manifeste şi în sud-estul ţării şi în Moldova.

Printre judeţele afectate vor fi Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Galaţi, Teleorman, Ialomiţa, Giurgiu.

La jumătatea săptămânii, în Bucureşti vor fi înregistrate pe timpul nopţii temperaturi de până la minus 20 grade Celsius.

Joi ninsorile se opresc, însă începem să vorbim despre o vreme deosebit de rece pentru această perioadă, cu temperaturi care nu vor mai depăşi limita de zero grade nici măcar în timpul zilei, excepţie urmând să facă zona Dobrogei. O masă de aer de origine polară va pătrunde în zona ţări noastre şi va determina temperaturi foarte scăzute pentru această perioadă, în special noaptea şi dimineaţa. Zona Bucureştiului nu va face excepţie, singura regiune unde temperaturile ar mai putea urca peste zero grade fiind Dobrogea şi, la începutul intervalului, Muntenia.

În intervalul 10-14 decembrie, temperaturile maxime diurne vor fi de -5...-2 grade în Banat, -7...-4 grade în Crişana, -8...-4 grade în Transilvania, -7...-5 grade în Maramureş, -8...-2 grade în Moldova, -2...5 grade în Dobrogea, -5...2 grade în Muntenia, -5...-2 în Oltenia. Noaptea, temperaturile pot să scadă şi la -15 grade în Banat, Crişana, Transilvania şi Oltenia, la -14 grade Celsius în Maramureş, Moldova şi Muntenia şi la cel puţin -10 grade în Dobrogea, unde există posibilitatea ca acestea să urce şi până la 2 grade.

Începând cu data de 15 decembrie se va înregistra o încălzire treptată a vremii în toate regiunile, situaţia urmând să rămână neschimbată până pe 23 decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel