Primul termen în procesul lui Chirieac împotriva lui Sima și Avram, pe 22 ianuarie 2013

sima
sima

Primul termen în procesul de calomnie intentat de Bogdan Chirieac lui Cristian Sima, brokerul țepar refugiat în Islanda, și lui Liviu Avram, redactor șef-adjunct al ziarului Adevărul, va avea loc pe 22 ianuarie 2013. Dosarul se judecă la Tribunalul București și are numărul 43052/3/2012.

Bogdan Chirieac  cere despăgubiri de 1,5 milioane de dolari lui Sima și de 640.000 de dolari lui Avram. Acestea sunt exact sumele pe care brokerul țepar, respectiv jurnalistul, susține că le-ar fi primit Chirieac în conturi ale băncii BSI din Chiasso-Elveţia, în anul 2000.

Avocații lui Chirieac, de la Casa Chiuariu și Asociații, au solicitat băncii elvețiene documente din care să rezulte dacă Bogdan Chirieac a avut sau nu conturi la Chiasso și să precizeze eventualele transferuri care s-ar fi derulat prin aceste conturi. Au fost solicitate, de asemenea, informații despre procedurile care trebuie urmate atunci când se deschide un cont, ca și despre documentele necesare în astfel de situații.

Prin acest demers, juriștii vor să demonstreze un fapt pe care Chirieac l-a precizat foarte clar, dar de care jurnaliștii-promotori ai scandalului nu au ținut seama. Chirieac a anunțat că nu a avut niciodată conturi la banca din Chiasso. Așa zisele documente prezentate de Adevărul sunt falsuri, motiv pentru care Chirieac a depus și o plângere penală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel