Prezidențiale. Marius Pieleanu: Rolul decisiv al plecării lui Iohannis

Plecarea lui Klaus Iohannis la conducerea Consiliului European ar fi momentul decisiv cu privire la alegerile prezidențiale din 2019. 

”Mai sunt doi ani și sunt foarte multe lucruri pe care nu le cunoaștem. Prima chestiune este potențiala plecare a actualului președinte, Klaus Iohannis, într-o funcție la Consiliul European. Evident, prin plecarea dlui Iohannis, șansele uriașe sunt ale candidatului PSD, pentru că are capacitate de mobilizare, iar centru-dreapta va intra într-o degringoladă, într-o confuzie, își vor dori foarte mulți să fie candidații dreptei, iar, după cum știm de la alegerile pentru Primăria Capitalei, lucrurile pot sfârși prost. 

Dacă nu pleacă, fiecare candidat își ia voturile propriului partid, vorbesc de PSD și PNL. În ceea ce-l privește pe domnul Tăriceanu, depinde mult de negocierea cu dl Dragnea, dacă PSD-ALDE vor merge cu un candidat unic, probabil că șansele de câștig ar putea să fie mai mari, chiar dacă nu e neapărat dl Tăriceanu, ar putea fi și dl Dragnea. Este prematur să tranșăm lucrurile chiar și ca strategie.” a precizat Marius Pieleanu, la Antena 3. 

Scenariul lui Pieleanu despre candidatul PSD

Sociologul, despre care amintim că este și directorul Avangarde, a mai explicat: ”Cred că PSD va lua decizia după alegerile europarlamentare de anul viitor. Cred că până atunci nu vom avea certitudini. Nu e târziu, pentru că va fi propus un candidat cu maximă notorietate, care va intra în campanie informală, dar efectivă imediat după anunțarea câștigătorului alegerilor pentru PE.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel