Prea mulți mor în accidente rutiere. Toate mașinile vor avea frâne automate

condus
condus

În condițiile în care în fiecare an peste 100.000 de europeni îți pierd viețile în accidente de mașină, Comisia Europeană a dat o lege prin care producătorii de mașini sunt obligați să instaleze sisteme de frânare automată la autovehiculele pe care le produc.

Din 2014, fiecare autoturism care va ieşi pe poarta fabricii va trebui să aibă instalat sistemul automat de frânare. Concret, maşina va avea un radar sau o cameră video, iar dacă în caz de impact frontal iminent şoferul nu are nicio reacţie, va pretensiona centurile de siguranţă şi va frâna singură.

Aparatul permite reducerea distanţei de frânare şi şi-a dovedit deja eficienţa în protecţia pietonilor. Astfel, impactul poate fi evitat sau, în cel mai rău caz, se va produce la o viteză mai mică.

Comisia Europeană speră să reducă astfel numărul accidentelor cu 37%. Legea sistemului automat de frânare vine în completarea unei alte directive, care este în vigoare de anul trecut: toate maşinile noi sunt dotate cu lumini de zi automate, care sporesc vizibilitatea maşinilor în trafic.

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel