Pilotul Glen de Vries a murit într-un accident de avion, la o lună după ce a zburat în spațiu alături de căpitanul Kirk din „Star Trek”

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Pilotul Glen de Vries, care a zburat luna trecută în spațiu alături de căpitanul Kirk din „Star Trek” și de alți doi turiști spațiali, a murit într-un accident de avion.

Pilotul Glen de Vries a murit joi după-amiază, la 49 de ani, într-un accident de avion produs în New Jersey. El zburase luna trecută în spațiu, alături de actorul William Shatner, cunoscut pentru rolul din „Star Trek”, dar și de alți doi turiști spațiali, la bordul capsulei New Shepard a companiei Blue Origin, scrie ABC News.

Avionul în care se afla Glen de Vries și o altă persoană s-a prăbușit joi după-amiază, într-o zonă împădurită din Hampton Township, la circa 60 de kilometri distanță de New York. Era un Cessna 172, un avion de mici dimensiuni, cu patru locuri, folosit pentru zboruri de antrenament și de agrement.

A fost deschisă o anchetă, dar pentru moment nu sunt cunoscute cauzele accidentului aviatic, transmite CNN.

Compania Blue Origin a reacționat la vestea morții lui Glen de Vries printr-un comunicat postat pe Twitter. „Suntem devastați să aflăm despre decesul subit al lui Glen de Vries”, a transmis Blue Origin. „El a adus atât de multă viață și energie întregii echipe Blue Origin și colegilor săi de echipă. Pasiunea sa pentru aviație, activitatea sa caritabilă și devotamentul față de meseria sa vor fi îndelung prețuite și admirate”, a mai precizat compania. 

În luna octombrie, Glen de Vries a zburat în spațiu alături de William Shattner și alte două persoane 

 

Pe 13 octombrie a.c., capsula New Shepard a transportat un echipaj compus din patru civili la o altitudine de circa 106 kilometri, dincolo de Linia Karman, care marchează graniţa dintre atmosfera Pământului şi spaţiu. Alături de William Shattner, la bordul capsulei s-au aflat Audrey Powers - vicepreşedintele Blue Origin pentru misiuni şi operaţiuni de zbor -, Chris Boshuizen - un fost inginer de la NASA, dar şi Glen de Vries.

Spre deosebire de nava spaţială Enterprise din serialul "Star Trek", niciunul dintre cei patru membri ai echipajului nu a deţinut comanda capsulei New Shepard, deoarece acest vehicul spaţial zboară autonom şi este pilotat de la distanţă.

Capsula New Shepard a fost lansată miercuri, 13 octombrie, la ora 14:50 GMT din Van Horn, Texas. Lansarea a fost amânată cu o zi din cauza vântului puternic de marţi, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel