Partidul lui Tokes, PPMT, finanțat de Loteria Ungariei. DNA și SRI, sesizate

Partidul Popular al Maghiarilor din România, condus de Laszlo Tokes, a fost finanțat de Loteria Națională a Ungariei, relevă o investigație a site-ului transindex.ro, condusă de jurnalistul Sipos Zoltan. Companii de stat maghiare au transferat peste trei milioane de euro către numeroase entități din România, aflate în strânsă legătură cu europarlamentarul Laszlo Tokes. [caption id="attachment_307244" align="alignleft" width="627"] Foto: adevarul.ro[/caption] Investigația a presupus peste 50 de solicitări de informații de la autoritățile din Budapesta și arată că FIDESZ, partidul premierului Viktor Orban, poate nu a finanțat direct PPMT, dar numeroase instituții și companii cu capital de stat din Ungaria au finanțat, după ce FIDESZ a revenit la putere în 2010, o serie întreagă de organizații, asociații și fundații în care se găsesc oameni din anturajul lui Tokes, preia adevarul.ro. Oficial, din raportul detaliat al veniturilor și cheltuielilor electorale al PPMT, publicat pe site-ul Biroului Electoral Central, reiese că în cursul alegerilor locale din vara lui 2012, PPMT a avut venituri totale de 116.000 de euro, cheltuielile însumând 113.000 de euro. La legislativele din anul trecut, formațiunea a avut venituri de 127.000 de euro și cheltuieli de 115.000 de euro. Din datele publicate nu reiese cine a fost donatorul și nici nu se știe din ce activități a avut partidul venituri. Rețeaua finanțării

”Avem însă motive să credem că - în pofida declarațiilor lui Toro, activitatea și campaniile PPMT sunt finanțate, fie și indirect, de către FIDESZ, guvernul maghiar, precum și firme cu capital de stat din Ungaria. Ca să aflăm mai multe, am folosit sistemul online de cereri de informații al portalului de investigații atlatszo.ro din Ungaria. De-a lungul investigației, am formulat aproximativ 50 de cereri de informații. Din răspunsurile primite rezultă că de la înființarea PPMT, în 2010, diferite ministere și firme de stat au acordat finanțări substanțiale unor ONG-uri înființate recent de către funcționari și politicieni din CNMT sau PPMT. Banii au venit pe câteva filiere”, scrie transindex.ro.

Partidul Conservator a anunţat deja că sesizează DNA, SRI şi Autoritatea Electorală cu privire la finanţarea ilegală a formaţiunii lui Tokes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel