Parcul Yellowstone, zguduit de o serie de cutremure. Ce spun specialiștii

Yellowstone de Vest din Montana a fost zguduită  de 11 cutremure vineri, potrivit Geological Survey din SUA. Zona a fost lovită de alte 34 de cutremure luna trecută.

Cel mai puternic seism a avut o magnitudine de  3,1, celelalte având magnitudinea între 1,6 și 3,1. Anterior,  zona a fost lovită de alte 34 de cutremure.

Cutremurele au avut loc la aproape 4,8 kilometri adâncime.

Un „roi” de cutremure nu este total neobișnuit pentru această zonă. Yellowstone este una dintre regiunile cele mai active din punct de vedere seismic din SUA. În fiecare an au loc de la 700 până la 3.000 de cutremure în zonă, potrivit informațiilor oferite de website-ul oficial al parcului, scrie Science Alert.

Parcul Yellowstone reprezintă una dintre cele mai intense zone din SUA din punct de vedere al activității seismice, se arată pe site-ul oficial al Parcului Național.

„Aproximativ, aici au loc între 700 și 3000 de cutremure pe an, dar în cele mai multe cazuri, seismele nu sunt simțite de către oameni, ci doar înregistrate de aparatura performantă existentă pe întreaga suprafață a zonei”, mai scrie în descrierea atracției turustice.

Parcul Yellowstone este binecunoscut pentru supervulcanul său. SUA are doar doi astfel de vulcani, unul fiind la Yellowstone, iar altul în Long Valley, California.

Supervulcanul din Yellowstone măsoară în jur de 72 de kilometri ca suprafață, având o adâncime de 4,8 kilometri.

Oamenii de știință nu cred că supervulcanul din Yellowstone ar putea să erupă foarte curând, cel puțin nu în următorii o mie de ani. În ciuda faptului că face parte din multe fantezii apocaliptice, șansele ca acest supervulcan să erupă sunt de 1 la 730.000. A erupt pentru ultima dată în urmă cu 174.000 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel