Panică la ATI COVID. Pacienții, ventilați manual, după ce Spitalul Județean Craiova a rămas fără curent

Panică la ATI COVID. Pacienții, ventilați manual, după ce Spitalul Județean Craiova a rămas fără curent / Foto cu caracter ilustrativ: Facebook RO Vaccinare
Panică la ATI COVID. Pacienții, ventilați manual, după ce Spitalul Județean Craiova a rămas fără curent / Foto cu caracter ilustrativ: Facebook RO Vaccinare

A fost panică la Spitalul Județean Craiova după ce clădirea a rămas fără curent electric.

O pană de curent a afectat, sâmbătă după-amiază, secţia ATI COVID din Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Şapte pacienţi internaţi la terapie intensivă au fost ventilaţi manual, timp de zece minute. Clădirea ar fi rămas fără curent după ce siguranţele tabloului electric au sărit ca urmare a supraîncărcării reţelei, scrie Realitatea.net.

Managerului Spitalului Judeţean Craiova, Laurenţiu Ivanovici, a precizat că pana de curent a afectat secţia ATI nou pusă în funcţiune în spital. În acel moment ventilatoarele s-au oprit. În secţia de terapie intensivă afectată de pana de curent se află cinci pacienţi intubaţi şi alţi doi aflaţi pe tratament CPAP (presiune pozitivă continuă pe căile aeriene). Pentru a se asigura că nu li se întâmplă nimic rău, medicii i-au ventilat mecanic până când pana de curent a fost remediată. După aproximativ zece minute, alimentarea cu electricitate a secţiei a fost reluată, activitatea revenind la normal.

Incendiu la capela Spitalului Elena Doamna din Iași

Totodată, un incendiu a izbucnit, sâmbătă, la capela din cadrul Spitalului Elena Doamna din Iași. Incidentul s-a produs din cauza unei lumânări. Focul s-ar fi extins, iar mai mulți martori au sunat panicați la 112 pentru a anunța incendiul, transmite Realitatea Plus.

Trei echipaje de stingere au intervenit la fața locului. Au ars mai multe obiecte de pe o masa, însă pompierii au stins rapid focul și nu a fost necesară nici evacuarea oamenilor din zonă. 

Ultimul incendiu la un spital, cel de la Constanța

Nouă pacienţi au decedat în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

"Toate defecţiunile au fost remediate, totul funcţiona conform legii. Existau avizele legale, necesare, totul a funcţionat, dar s-a întâmplat un necaz. O să vedem de la ce. (...) Toate actele sunt în regulă, toate defecţiunile care au fost constatate s-au remediat. Nu era nimic în neregulă. (...) Reţeaua a fost verificată, nu era supradimensionată. Nu a existat nimic în plus în afară de aparatura medicală, care are contract de mentenanţă", a spus managerul spitalului. Vezi AICI mai mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel