Incendiu la capela spitalului Elena Doamna din Iași

 Un incendiu a izbucnit sâmbătă la capela din cadrul Spitalului Elena Doamna din Iași. Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit de la o lumânare.

ISU Iași a informat că trei echipaje de stingere intervin sâmbătă la un incendiu izbucnit la capela din cadrul Spitalului Elena Doamna din Iași.

Incendiul a fost lichidat în scurt timp de pompieri.

Aceștia au pecizat că nu a fost necesară evacuarea persoanelor și nici nu s-au înregistrat pagube.

Conform ISU Iași, incendiul ar fi pornit de la o lumânare, relatează Mediafax. 

Ultimul incendiu la un spital, cel de la Constanța

Nouă pacienţi au decedat în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

"Toate defecţiunile au fost remediate, totul funcţiona conform legii. Existau avizele legale, necesare, totul a funcţionat, dar s-a întâmplat un necaz. O să vedem de la ce. (...) Toate actele sunt în regulă, toate defecţiunile care au fost constatate s-au remediat. Nu era nimic în neregulă. (...) Reţeaua a fost verificată, nu era supradimensionată. Nu a existat nimic în plus în afară de aparatura medicală, care are contract de mentenanţă", a spus managerul spitalului.

Întrebată dacă personalul se afla în Secţia ATI unde a izbucnit incendiul, aceasta a spus că tot personalul era prezent.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiilor victimelor incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa şi spune că le-a cerut premierului şi ministrului Sănătăţii să ia toate măsurile necesare şi să facă "absolut tot ce este posibil" pentru a preveni ca un alt accident să se mai întâmple în spitalele din ţară.

"Sunt îngrozit de tragedia care a avut loc în această dimineaţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Este o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc, un sistem învechit, greu încercat şi pus sub o presiune de neimaginat de valul patru al pandemiei de COVID-19. Transmit condoleanţe familiilor îndoliate şi multă putere să poată face faţă acestor momente extrem de dureroase. Le doresc însănătoşire grabnică tuturor pacienţilor şi personalului medical care au avut de suferit de pe urma incendiului. Este de neimaginat prin ce suferinţă au trecut toţi aceşti oameni veniţi la spital cu speranţa că se vor vindeca", afirmă şeful statului, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Klaus Iohannis spune că "astăzi, din păcate, statul român a eşuat în misiunea sa fundamentală de a-şi proteja cetăţenii".

"Este o zi neagră, de doliu, pentru naţiunea română. Indiferent care va fi concluzia anchetelor cu privire la cauzele incendiului, cei care au pierit astăzi nu vor mai putea fi aduşi înapoi şi vor lăsa un gol imens în urma lor", subliniază preşedintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel