Oprescu: "Vechea lege a fost o prostie!". Cum va rezolva problema câinilor maidanezi din Capitală

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu

Primarul General, Sorin Oprescu, a explicat care vor fi măsurile ce vor fi aplicate pentru a rezolva problema câinilor maidanezi din București. El a precizat că vechea lege, care prevedea sterilizare și reteritorializare, era o prostie. Sorin Oprescu a declarat că va vorbi doar cu ONG-urile care vor susține măsura propusă și nu va mai discuta cu niciun iubitor de animale. 

"Din 2008 până-n prezent, nu am făcut altceva decât să respectăm legea, adică a-i lua, a-i steriliza, a-i deparazita, a-i duce în puținele adăposturi și a-i reteritorializa. A fost o prostie", a declarat Sorin Oprescu.

El a adăugat că nu va mai discuta cu "autointitulații iubitori de animale" și speră că aceștia și-au dat seama de pericolul public pe care îl reprezintă câinii fără stăpân. "Voi purta discuții și voi colabora cu ONG-urile decise să sprijine Bucureștiul și bucureștenii, dar nu voi mai avea discuții cu iubitorii de câini pe stradă", a continuat primarul.

"Să nu-i vedem pe stradă". Care-i continuarea?

Sorin Oprescu a explicat: "Toți spun: "Să nu-i vedem pe stradă!". Dar continuarea care este? Îi ducem în adăposturi, dacă nu sunt revendicați în 7 zile, în următoarele 7 zile sunt sterilizați, vaccinați și pregătiți pentru adopție". Primarul a precizat: "Persoanele sau organizațiile neguvernamentale care își asumă îngrijirea lor, trebuie să știe că acum avem dreptul prin lege sâ verificăm dacă animalele pe care le-am încredințat spre adopție au fost abandonate. Iar abandonul este infracțiune".

Iată și cifrele la care speră primarul: - "să strângem 80% din câinii de pe străzi și să reducem cu 90% numărul oamenilor mușcați de câinii comunitari";

- "sunt 800 de locuri în adăposturi, cu încă 500 care vor fi gata în umătoarele săptămâni și vrem să ajungem la 3.300 de locuri, pentru ca procesul de prindere să se realizeze într-un mod alert";

- "sperăm ca iubitorii de animale, cei adevărați, să adopte cel puțin 50% din câinii pe care-i prindem"; - "vrem să prindem 150-250 de câini pe zi"; - "aici intervin cetățenii și ONG-urile, care trebuie să salveze circa 140 de câini/zi"; - ținta: rezolvarea problemei câinilor într-un an și jumătate. "Pe oamenii care-i iubesc, îi rog respectuos să vină să-i ia acasă"

"Toată lumea vorbește de responsabilitate și totul se reduce la fraza: <<Măi băieți, luați-i de pe stradă>>",  a completat Primarul General. El a adăugat: "Pe oamenii care-i iubesc, îi rog respectuos să vină să-i ia acasă. Noi vom face tot ce este posibil, îi vom îndruma, vom ține porțile deschise la adăposturi". Ce se va întâmpla cu maidanezii neadoptați în 14 zile? "Vom aplica legea", a spus Sorin Oprescu, întrebat dacă îi va eutanasia.

Primarul a mai explicat că, în primul rând, vor fi strânși câinii de pe lângă școli și grădinițe, apoi câinii "reclamați" la numărul 0219844. În ceea ce privește adopțiile, a precizat că programul s-a prelungit și va fi de luni până vineri, de la ora 10.00 la 15.00.

"Așa că vă invit să vă fiți iubitori de animale, asumându-vă grija lor, și nu IUBITORI DE CÂINI ÎN STRADĂ", a conchis Sorin Oprescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel