Moțiune împotriva lui Florin Cîțu. Ministrul Finanțelor, chemat în Parlament

Florin Cîțu FOTO AGERPRES
Florin Cîțu FOTO AGERPRES

Senatul dezbate și votează, în Plenul de luni, moțiunea simplă cu titlul „Guvernare PNL-numele tău este austeritate”, depusă de PSD împotriva ministrului de Finanțe Florin Cîțu. Audierea are loc la doar o lună de la preluarea mandatului de ministru de către senatorul liberal.

Pe ordinea de zi a ședinței Senatului de luni se află dezbaterea și votul asupra moțiunii simple inițiate de PSD împotriva ministrului de Finanțe Florin Cîțu. Plenul începe la ora 16:00.

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a anunțat că luni va da detalii, în premieră, despre bugetul pe 2020 și despre un plan de măsuri pentru stabilizarea economiei naționale, după dezbaterea și votul moțiunii simple.

Bugetul gândit de Florin Cîțu

Planul elaborat de Cîțu vizează și eliminarea dezechilibrelor macroeconomice pe care economia le-a adunat în ultimii trei ani de guvernare social-democrată, potrivit ministrului de resort.

Liberalul s-a angajat, prin declarații publice, ca deficitul pe 2020 să se apropie de circa 3,5% din PIB și ca rata nominală de creștere a cheltuielilor bugetare să nu fie mai mare de 4%. Aceasta din urmă este o cerere a Comisiei Europene transmisă în recomandările din luna iunie a acestui an.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că moțiunea simplă depusă de social-democrați împotriva ministrului Finanțelor Florin Cîțu constituie încă o ocazie de a prezenta "nenorocirea lăsată de guvernanți iresponsabili". Acesta a pus la îndoială veridicitatea datelor din alcătuirea bugetului de stat al PSD, relatează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel