Mircea Sandu l-a catalogat pe maestrul Mircea Diaconu ca fiind "minte bolnavă, om care dă din gură, critică și atât"

Mircea Sandu6
Mircea Sandu6

Mircea Sandu a declarat, miercuri, că va oferi familiei copilului ucis de câini trei bilete la meciul România-Ungaria, pentru a le aduce mângâiere. Acest gest a stârnit multiple reacții de revoltă, printre cei care s-au arătat contrariați de spusele președintelui FRF numărându-se și actorul Mircea Diaconu, care, pentru această opinie a fost catalogat indirect de către Mircea Sandu ca fiind "minte bolnavă, om care dă din gură, critică și atât".

Marele actor a fost prezent, miercuri seara, în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei", unde și-a exprimat dezaprobarea și revolta față de gestul șefului FRF.

"Domnule Mircea Diaconu, ce sentimente ați avut zilele astea? Ce sentimente aveți în seara asta?", a fost întrebat fostul senator de către Mihai Gâdea.

"Mă ciupesc, pentru că e secolul XXI, țară europeană. Și mă ciupesc, ca să-mi revin. Nu-mi vine să cred, pentru că toată povestea asta putea să se întâmple în Evul Mediu, cândva... și chiar putea, dar nu acum! În seara asta am sentimentul, de mai multă vreme, de la început chiar, că suntem la un priveghi, de fapt, pentru copilul ăsta. Și, până la urmă îmi imaginez că cei mai mulți dintre oamenii care sunt cât de cât sensibili nu au cum să nu simtă lucrul ăsta... ca un fel de priveghi. Măcar atât să facem și noi pentru copilul ăsta, pentru că nu-ți poate încăpea în creier. Această întâmplare nu-ți încape în creier. N-are cum!

Ce mă îngrozește însă, dacă tot suntem la un priveghi, este reacția publică a unora dintre noi - și de regulă sunt lideri, sunt oameni importanți, decidenți - aiuritoare. Abia în condiții și în situații cumplite iese, se pare, adevărul, realitatea din oameni. Mă gândesc la chestia asta cu trei bilete la meci... sper să nu fie adevărată, pentru că este aiuritoare de-a dreptul. Mi se pare chiar peste imaginație", a răspuns Mircea Diaconu.

"Minți bolnave, oameni care dau din gură, critică și atât"

La nici o oră de la declarația aceasta, pe site-ul Federației Române de Fotbal a fost postat un comunicat de presă, cu replica președintelui instituției, din care reiese faptul că Mircea Diaconu, cel care "a înfierat" gestul lui Mircea Sandu, "nu este altceva decât un om care dă din gură, critică și atât", reprezentând una dintre multele "minți bolnave" care s-au declarat revoltate de invitația lansată de șeful fotbalului românesc familiei îndoliate.

Iată comunicatul postat, miercuri seara, pe site-ul FRF, în care Mircea Sandu a revenit asupra declarațiilor aberante din timpul zile:

Dacă am jignit familia micuțului și regretatului Ionuț sau dacă am creat impresia de lipsă de sensibilitate, îmi cer scuze.

Când am lansat familiei îndoliate invitația de a asista la meciul România – Ungaria, niciun moment nu am considerat că pierderea unui copil poate fi înlocuită sau alinată. Cum aș fi putut crede așa ceva?

Numai niște minți bolnave, care au reacționat ca atare în spațiul public, pot face trimitere la asta. A fost, din partea mea, un gest spontan, pe care l-am considerat uman, un semn al faptului că, în calitate de tată și bunic, sunt alături de familia greu încercată și că încerc, atât cât se poate, să-i aduc mângâiere, dar și că Federația Română de Fotbal – care niciodată nu a făcut caz din acțiunile umanitare pe care le-a întreprins – încearcă să facă ceva.

Că am fost sau nu inspirat, asta e o cu totul altă chestiune. Oricum, nu am niciun interes, nici electoral, nici de altă natură.

Iar cei care au înfierat gestul unui om care încearcă să facă ceva și care a construit destule la viața sa nu sunt altceva decât oameni care dau din gură, critică și atât“.

Vezi și: Revoltător! Mircea Sandu și viceprimarul Capitalei, aberații pe seama copilului ucis de câini. UPDATE: Reacția președintelui FRF: “Numai niște minți bolnave pot face trimitere la asta”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel