Mărturie: De 30 de ani sunt primar, dar nu am văzut aşa ceva

grindina
grindina

Oamenii din două localități vrâncene au privit înmărmuriți, miercuri, cum toate culturile le-au fost distruse de grindina căzută în cantități incredibile, în unele locuri stratul atingând chiar și 80 de centimetri.

Culturile din Ţifeşti şi Boloteşti, judeţul Vrancea, au fost distruse, ieri, de grindină. Gheaţa cât oul de porumbel a fost ceva nemaivăzut până acum în zonă, chiar și pentru bătrânii satului, a relatat ziaruldevrancea.ro.

Și primarul comunei Bolotești, Ștefan Sîchin, a mărturisit că nu a mai văzut așa ceva în viața lui și că a fost nevoit să scoată utilajele de deszăpezire, în luna iunie.

"De 30 de ani sunt primar, dar nu am văzut aşa ceva în viaţa mea. Practic, pe unele uliţe din localitate am fost nevoiţi să scoatem utilajul ca să facem deszăpezire. Nici mie nu mi-a venit să cred că stratul de grindină avea şi 80 de cm”, a declarat și Ştefan Sîchin, primarul comunei Boloteşti.

Din primele estimări, grindina a afectat 400 ha vie, 180 ha livadă, cca 100 ha cultivate cu porumb și 30 ha cultivate cu legume.

"Muncă în zadar, s-a distrus tot, vie, porumb, tot ce am cultivat din primăvară şi până acum. Ne-am şi speriat când am văzut în ce hal a ajuns grădina noastră", a spus printre lacrimi Elena Dinu. Oamenii în sat nu au găsit cuvinte să povestească groaza prin care au trecut. Într-o oră, satul Găgeşti din comuna Boloteşti a fost acoperit de gheaţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel