Mărmureanu: Cutremurul cel mare nu a venit. Clarvăzătoarea Doina Ionel: Vor mai fi 3-4 seisme

Gheorghe Mărmureanu este de părere că  seismul de 5,5 grade simţit şi în Bucureşti "n-a fost nimic" în comparaţie cu marele cutremur prezis de el, scrie ziarul Ring. În același context, clarvăzătoarea Ionela Dinu a declarat, duminică, că în perioada următoare vor mai fi 3-4 cutremure mari.

Cutremurul de 5,5 grade pe scara Richter, produs duminică dimineaţă, în zona Vrancea, care a fost simţit şi la Bucureşti, nu este "cutremurul cel mare" prevestit în urmă cu aproximativ un an de către directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu. El a spus că nu vrea să comenteze nimic despre activitatea seismică resimţită în ultima perioadă în Galaţi, zicând despre numeroasele cutremure înregistrate în ultimul timp acolo că sunt "nimicuri". Referitor la seismul care a trezit bucureştenii din somn, Mărmureanu a răspuns tranşant. "Ăla nu e cutremurul mare. Diferenţa dintre un cutremur mare şi cel de aseară (n.r. - duminică, ora 4.37) este ca de la Bucureşti la New York", a spus seismologul, care nu a dorit să comenteze mai mult pe această temă.

Directorul Ştiinţific al INFP, Mircea Radulian, spune, la rândul său, că specialiştii se aşteptau la un cutremur de peste 5 grade pe Scara Richter. "Nu putem spune că ştiam că va urma un cutremur de peste 5 grade, dar cutremure de profunzime cu astfel de magnitudini au loc cu o relativă periodicitate, de aproximativ trei-patru ani. Ultimul seism de peste 5 grade, de 5,4 grade mai exact, a avut loc în 2009, astfel că, într-o oarecare măsură, ne aşteptam să se producă un cutremur, precum cel de duminică", a explicat directorul tehnic de la INFP.

Vor mai fi 3-4 cutremure mari

 "Vor mai trei, patru, nu mi s-a spus intensitatea", adică, că o să fie 7, că o să fie 5, că o să fie 4, dar oricum, mai mult decât a fost ăsta de astăzi (duminică, NR),  a declarat Doina Ionel, duminică seara la RTV. "Eu nu pot să apreciez, pentru că noi ne măsurăm cu timpul, dar mi se spune că nu trece mult timp. Poate fi o zi, poate fi două, și o lună", a mai dezvăluit clarvăzătoarea.

Doina Ionel declara săptămâna trecută despre cutremurul care va afecta România că va produce multe victime: "Blocuri întregi din centrul Capitalei vor cădea. Va fi un dezastru. Nu spun asta ca să sperii lumea, ci ca să o previn. Vestul țării va fi protejat.”

Clarvăzătoarea a mai prezis cutremurul devastator din 19 mai 2012 din nord-estul Italiei, dar și seisemele din Noua Zeelendă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel